Yandex Metrica

Sitede Ara

Okullarda kaynak kitap terörü! Yasak olmasına rağmen almaya zorluyorlar

Okullarda kaynak kitap terörü! Yasak olmasına rağmen almaya zorluyorlar

Her ebeveyn çocuğunun başarılı olması için varını yoğunu ortaya koyuyor. Ancak bu durum bazı okul ve öğretmenler tarafından ne yazık ki suistimal ediliyor. Bakanlık sıkı tedbir almasına rağmen bazı anaokullarında bile fiyatı 500 liralardan başlayan kaynak kitapların alınması dayatmaları yapılıyor. Yeteri kadar kaynak kitabı dönem başında okullara dağıtan Bakanlığın bu durumu yasakladığını unutmayın ve lütfen "çocuğum geri kalmasın" düşüncesiyle bütçenizi zorlayıp bu kitapları almayın!

Genel

22.03.2024, 01:37

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile okul ve öğretmenlerin talepleri doğrultusunda ihtiyaçlar veliler tarafından karşılandı. Kırtasiye malzemeleri, kıyafet, ayakkabı derken vatandaş eylül ayını maddi olarak zar zor geçirdi. 

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

BAKANLIK KAYNAK KİTAPLARI YASAKLADI

Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o tarihe kadar durdurma kararı! Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o... Haberi Görüntüle

Geçtiğimiz yıla kadar öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kitaplar dışında velilerden "kaynak kitaplar" da talep ediyordu. Veliler de "çocuğum geri kalmasın" düşüncesiyle bu yüksek fiyatlara sahip kitapları zar zor alıyordu. Ancak bu sene, velilerden gelen şikayetler doğrultusunda Bakanlık harekete geçti ve kaynak kitap kullanımını yasakladı. 

Hatta Milli Eğitim Bakanı, "Bu dönem ilk defa 20 yıldan bu yana eğitimde fırsat eşitliği bağlamında dağıtılan okul ders kitaplarına ilave olarak yardımcı kaynaklar tüm sıralara yerleştirildi. Yaklaşık 136 milyon kitap, 2. sınıftan 12. sınıfa tüm öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi." ifadesini kullanıp ihtiyacın karşılandığını belirtti. Ancak ne yazık ki okullarda değişen bir şey yok.

Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o tarihe kadar durdurma kararı! Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o... Haberi Görüntüle

ÖĞRETMENLER HALA TALEP EDİYOR

Veli toplantılarında bakanlığın yeterli sayıda kaynak kitap dağıttığını ve bu sene bir ek kitaba ihtiyaç olmadığını belirten bazı öğretmenler veliler ile iletişim kurdukları whatsapp gruplarında kaynak kitap önerilerinde bulundu. Kırtasiye ismi bile verip en kısa zamanda isteyenlerin alması gerektiğini dile getirdi. Çoğu veli de yine "çocuğum kötü hissetmesin" düşüncesiyle fiyatı 300 liralardan başlayan bu kitapları satın aldı. 

Üstelik iş o kadar çığırından çıkmış durumda ki, anaokullarında bile velilerden kaynak kitap talep eden öğretmenler var. Sadece oynarak, keşfederek, görerek ve duyarak öğrenen, okuma yazma bilmeyen 4 yaşındaki çocuklar için istenen kaynak kitabın fiyatı ise 500 lira. 

Sosyal medya üzerinden özellikle çocukları tehdit eden bazı konular hakkında paylaşımlar yapan "Dijital Baba" lakaplı Orhan Toker bu konuda çoğu velinin kendisine sesini duyurduğunu dile getiriyor. Toker'e ulaşan kendisi de öğretmen olan bir veli şöyle diyor: 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

4 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARDAN 500 LİRALIK KİTAP İSTENİYOR

"Bu akşam anaokuluna giden kızımın öğretmeni tarafından kaynak kitap almadığımız için 'yarın kızınızla ne yapalım?' konuşmasını gerçekleştirmek zorunda kaldım. 500 TL'lik kitabı almadığımız için yarın daha 4 yaşındaki kızım diğerlerinden ayrı tutulacak. Alamadığımız için değil almadığımız için. Bu çocuklar daha anaokulunda. İyiyi öğrensin, merhameti, saygıyı, empatiyi öğrensin...Oyun oynasın, kitap dinlesin... 500 liralık STEM-A kitabını ne yapsın 4 yaşında çocuklar?"

Bakanlık aslında konuyla ilgili harekete geçti anck nedendir bilinmez bu konu bir türlü denetlenemiyor. Kocaeli'de kaynak kitap dayatması yapan 20 okulda inceleme ve soruşturma başlatıldı ama denetlenmesi gereken binlerce okul var. Çünkü artık velilerde kırtasiye - öğretmen anlaşması yapıldığı yönünde düşünceler hakim olmaya başladı. 

Orhan Toker de bu noktada asıl adım atması gereken kişilerin veliler olduğunu söylüyor. "Kaynak kitaplar almayın" diyen Toker, "Hepimiz iyi kötü bir yerleri kazandık. Kazandığımız üniversite ve bölümler ne olursa olsun, iyi kötü çorbamız kaynıyor evde. Biz kimsenin ayakkabısıyla alay etmedik, birimizin harçlığı yetmezse hiçbirimiz sinemaya gitmedik. Kimseyi kimseden ayrı tutmadık anlayacağınız. Şundan da eminim; bunların hiçbirini STEM-A kitabından öğrenmedik." ifadesini kullanıyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading