Yandex Metrica

Sitede Ara

Zelenski tek bir bölgeyi işaret etti: Kurtarılmasıyla savaş biter

Zelenski tek bir bölgeyi işaret etti: Kurtarılmasıyla savaş biter

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, "Rusya-Ukrayna savaşı Kırım ile başladı, Kırım'ın kurtuluşuyla da son bulmalı" diyerek Kırım vurgusu yaptı.

Dünya

23.01.2024, 19:39

Putin'in emriyle 24 Şubat günü başlayan Rusya-Ukrayna savaşı 6 aydır devam ediyor. Rus askerleri, dün gece Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesinin çeşitli noktalarını vurdu. Saldırı sonucu 23 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi ise yaralandı.

ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak Haberi Görüntüle

SALDIRILARIN ARKASINDA UKRAYNA MI VAR?

Rusya'nın atadığı Kırım Valisi Sergey Aksyonov sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, patlamaların Ukrayna tarafından gerçekleştirilen saldırılardan kaynaklandığını söyledi. Olayın ardından bölgeye gitmek için harekete geçtiğini de belirten Aksyonov, konuyla ilgili teyakkuzda olduklarını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Yardımcısı Mykhailo Podolyak, patlamaların arkasında Ukrayna'nın olduğu iddialarını yalanlayarak "Tabii ki hayır. Bununla ne işimiz var?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ABD medyasında: Zamanlamaya dikkat çektiler! İşte ele alınacak konular Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ABD medyasında: Zamanlamaya dikkat çektiler! İşte ele... Haberi Görüntüle

RUSYA TARAFINDAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Novofedorivka askeri üssü, Rus donanmasına bağlı savaş uçakları ve helikopterler tarafından kullanılıyor.

Askerler dronla parçalandı: Cephede tanıdık görüntüler bu kez el değiştirdi Askerler dronla parçalandı: Cephede tanıdık görüntüler bu kez el değiştirdi Haberi Görüntüle

''SAVAŞ KIRIM'LA BAŞLADI KIRIM'LA BİTER''

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'da bulunan Rusya'ya ait Novofedorivka askeri hava üssünde dün meydana gelen patlamaların ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'den yeni bir açıklama geldi. Zelenski, ülkesindeki savaşın Kırım ile başladığını söyleyerek, "Kırım, Ukrayna'ya aittir. Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğiz. Ukrayna'ya karşı Rus savaşının Kırım'ın işgaliyle başladığını unutmayacağız. Bu Rus savaşı Kırım'la başladı ve Kırım'la sona ermeli. Kırım’ın kurtuluşuyla" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading