Yandex Metrica

Yunan savaş gemisi Kızıldeniz'de İHA'lara ateş açtı

Yunan savaş gemisi Kızıldeniz'de İHA'lara ateş açtı

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Kızıldeniz'de sıcak saatler yaşanıyor. Avrupa Birliği'nin Kızıldeniz'deki deniz misyonunda görev yapan bir Yunan askeri gemisi, iki insansız hava aracına ateş ederek onları geri püskürttü.

Dünya

19.05.2024, 00:33

Yemen'deki İran'ın desteklediği Husiler, dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan ve 5 aydan bu yana 31 binden fazla masum Filiistinliyi katleden İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten beri İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymada başladı. Husiler, bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenliyor.

Küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçe gösteren ABD, 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturdu.

F-16'dan Eurofighter'a tüm kritik bilgiler ele geçirildi: Dâhiyane plan tıkır tıkır işliyor F-16'dan Eurofighter'a tüm kritik bilgiler ele geçirildi: Dâhiyane plan tıkır... Haberi Görüntüle

YUNAN SAVAŞ GEMİSİ İHA'LARA ATEŞ AÇTI

ABD güçleri, gelinen bu noktada defalarca Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronları düşürürken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Avrupa Birliği'nin Kızıldeniz'deki deniz misyonunda görev yapan bir Yunan askeri gemisi, iki insansız hava aracına ateş ederek onları geri püskürttü.

Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Haberi Görüntüle

127 MM'LİK TOP ATEŞLENDİ

Uluslararası haber ajansları bu gelişmeyi 'son dakika' kodu ile okuyucularına duyurdu. Yunanistan'ın önde gelen gazeteleri arasında yer alan Kathimerini ise olayın sabah saatlerinde gerçekleştiğini, savaş gemisinin iki İHA'ya karşı 127 mm'lik topunu ateşlediğini yazdı.

Hatırlanacağı üzere Yunanistan'ın Kızıldeniz'e Husi karşıtı koalisyon için göndereceği Hydra sınıfı fırkateyn'in 17 personeli istifa ederek görevi bırakmıştı. İstifalarının sebebi olarak, hükümetin İsrail'in yanında yer alması ve askerlerin kendilerini intihar görevine gönderildiklerini düşünmeleri gösterilmişti.

Bilindiği üzere küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'si, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan Süveyş Kanalı üzerinden yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading