Yandex Metrica

YPG/PKK Suriye-Türkiye sınır hattında tünel kazıyor

YPG/PKK Suriye-Türkiye sınır hattında tünel kazıyor

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye-Türkiye sınır hattında tünel kazmaya devam ediyor. Teröristler kazdıkları tünellerle istedikleri ev ya da binaya rahatça girebiliyor.

Dünya

23.01.2024, 17:31

Terör örgütü YPG/PKK, Fırat’ın doğusunda Suriye-Türkiye sınırındaki Aynularab (Kobani), Kamışlı, Dirbasiye ve Malikiye bölgelerinde tüneller kazarak mevzilenmeye devam ediyor.

Kamışlı'nın Batı Mahallesi ve Hilaliye bölgelerinde AA alınan görüntülerde, terör örgütü DEAŞ’ın taktiklerini kullanan YPG/PKK, söz konusu tünelleri olası bir askeri harekata karşı direnme, sızma ve ani saldırı amacıyla kazıyor.
Fotoğraflarda yer alan görüntülerde tünel girişleri, sınıra 2 kilometre uzaklıkta. Meskun mahallerdeki tüneller ise, örgütün sivilleri kendilerine kalkan yaparak gizlenmesini ve muhtemel harekatlara karşı direnmesini kolay hale getiriyor. Açılan tüneller, o bölgedeki mahallelerin altyapısına zarar vererek, sivillerin yaşam alanlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

TERÖRİSTLER İSTEDİKLERİ EVE GİRİYOR
Açtıkları tüneller sayesinde teröristler, mahalledeki istedikleri ev ya da binaya rahatlıkla girebiliyor. YPG/PKK'nın Münbiç ve Aynularab (Kobani) ilçelerindeki tünel kazma çalışmaları Aralık 2018'de ve 15 Nisan 2019'da da görüntülenmişti.  Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin, Barış Pınarı Harekatı’nda Tel Abyad ve Rasulayn’ın YPG/PKK'dan temizlenmesinden sonra ilçelerde örgüt tarafından kazılmış çok sayıda tünel olduğu ortaya çıkmıştı. 

ABD DE MOSKOVA DA GÜCENCE VERMİŞTİ

Türkiye'nin Ekim 2019'da Fırat Nehri'nin doğusundaki Suriye topraklarında YPG/PKK'ya karşı başlattığı harekatta, ABD devreye girmiş ve örgütün güvenli bölge koordinatlarından geriye çekileceği yönünde söz vermişti. Soçi’de 22 Ekim 2019'da düzenlenen Türkiye-Rusya zirvesinde de Moskova yönetimi, teröristlerin Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 kilometre güneye çıkacağının güvencesini vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading