Yandex Metrica

Sitede Ara

Yıllar süren işgal sona erdi: 4 köye Azerbaycan bayrağı çekildi

Yıllar süren işgal sona erdi: 4 köye Azerbaycan bayrağı çekildi

Ermenistan tarafından iade edilen Gazah iline bağlı köylerde tören düzenlendi ve Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı'ya Azerbaycan bayrağı çekildi.

Dünya

24.05.2024, 20:11

Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşma gereği Azerbaycan'a iadesi kararlaştırılan köylere Azerbaycan bayrağı çekildi. Azerbaycan'la Ermenistan arasında varılan anlaşma gereği Ermenistan tarafında kalan 4 köyde tören düzenlendi ve Gazah iline bağlı Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerine Azerbaycan bayrakları çekildi.

UFC'nin ilk Müslüman şampiyonu Khabib'den Trump'a: Filistin'deki savaşı durduracağınızı biliyorum UFC'nin ilk Müslüman şampiyonu Khabib'den Trump'a: Filistin'deki savaşı durduracağınızı biliyorum Haberi Görüntüle

GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri, 4 köye çekilen bayrak törenine dair görüntüleri paylaştı. Görüntülerde askerlerin Azerbaycan milli marşını okuduğu ve göndere bayrak çektiği görülüyor. Görüntülerde ayrıca Vatan Savaşı Kahramanı Tümgeneral Vüsal Sultanov'un Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e hitabı da yer alıyor. Sultanov, hitabında  "Sayın Cumhurbaşkanı, muzaffer Başkomutan, emriniz doğrultusunda Gazah ilinin Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerinde, tarihi topraklarımızda kutsal sınırımız kontrol altına alınmıştır. Burada şanlı üç renkli bayrağımız dalgalanmaktadır. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Başkomutan." ifadelerini kullanıyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında sınır belirleme çalışmaları devam ediyor. Bunun için kurulan komisyon müzakerelerinde söz konusu 4 köyün Azerbaycan'a iadesi konusunda mutabakata varılmıştı. 

Hükümet emri ile yapıldı! Rusya'nın ardından Kazakistan Süleymancıların 100'e yakın yurduna kilit vuruldu! Hükümet emri ile yapıldı! Rusya'nın ardından Kazakistan Süleymancıların 100'e yakın... Haberi Görüntüle

BAŞKA KÖYLER DE VAR

Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı'nda birçok yeri işgal etmişti. Karabağ ve civar illerin yanı sıra Gazah ilinin 7, Nahçıvan'ın da bir köyü Ermeniler tarafından işgal edilmişti. 2. Karabağ Savaşı'nda Karabağ ve civar iller işgalden kurtarılmış, 4'ü eksklav olan 8 köy ise Ermenistan'ın kontrolünde kalmıştı. Halen 4 eksklav köyü (Yukarı Eskipara, Sofulu, Berhudarlı ve Kerki) Ermenistan işgali altında bulunuyor. Bu köylerle ilgili durum sınır belirleme müzaker

Anklav nedir? Siyasi coğrafyada, tamamen başka bir siyasi bölgenin sınırları dahilinde yer alan siyasi bölge.

Esklav nedir? Siyasi olarak bağlı olduğu bölgeye coğrafi açıdan bağlı olmayan, bu bölge ile arasında başka bir siyasi bölge bulunan siyasi bölge.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading