Yandex Metrica

Yeraltına şehir kurdular: Uzunluğu 3 kilometre! Spor salonu ve hamam bile var

Ukrayna askerlerinin ustalıkla kullandığı kamikaze dronlardan ötürü on binlerce personelini kaybeden Rusya, cephe hattında 'yeraltı şehirleri' oluşturuyor. Rus basınına yansıyan bilgiler, istihkâm birliklerinin devasa faaliyetini gözler önüne serdi. 

Dünya

25.02.2024, 16:54

Onbinlerce askerini Ukrayna'nın kamikaze dron saldırıları sonucu kaybeden Rusya, çareyi yeraltına çekilmekte buldu. 1000 kilometrelik cephe hattı boyunca yer yer 10 kilometrelik alan derinliğinde mayın tarlaları oluşturan Rus ordusu, güneydeki Herson yakınlarında 'yeraltı şehri inşa ettiğini' duyurdu. 

Bölgedeki Rus birliklerinin komutanlarından Vasily Dandikin, Herson yönünde bir yeraltı şehri oluşturduklarını duyurdu.

"Bulunduğumuz bölge, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin olduğu araziden rahatlıkla görülebiliyor. Coğrafya düz ve orman da yok. Dolayısıyla görünmezlik sağlamak ve korunmamız için toprağın altına çekilmemiz gerekiyor" diyen Dandikin, Rus ordusunun bu konuda epeyce tecrübeli olduğunu kaydetti. 

"Yeraltı şehri öncelikle insan gücünü korumamıza olanak tanıyor. İkincisi, düşman mevzilerine ulaşıp onlara saldırı gerçekleştirebiliyorsunuz" diyen Dandikin, "Bir kazıcının en iyi arkadaşı küreğidir. Yaşamak istiyorsanız kazın. Bizimkiler tam olarak bunu yapıyor" ifadesini kullanıyor. 

Yunan gemisi vuruldu! Husiler'den deniz uçağı ile operasyon! Yunan gemisi vuruldu! Husiler'den deniz uçağı ile operasyon! Haberi Görüntüle

SIĞINAKTA HER DETAY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Rus ordusunun daha önce Herson cephesinde Dinyeper grubu personelini korumak için bir yeraltı şehri inşa ettiği biliniyordu. Yaşam alanları, mutfak, yemek odası, hamam, spor salonu, çamaşır odası, kurutma odası, tamirhane ve kuaför gibi kısımlar barındıran yeraltı dehlizleri kilometrelerce uzunlukta olabiliyor. 

Herson'da inşa edilen son sığınağın uzunluğunun 3 kilometreyi aştığı belirtiliyor. Hazırlanan mekandaki yemekhanede 75 kişinin aynı anda yemek yiyebildiği iddia ediliyor. 

Dev yeraltı şehrinde görevli 'Lis' kod adlı personel ise övündükleri yerleşkeyi Ria Novosti'ye şöyle anlatıyor:

"Sobalarımız, elektriğimiz, merkezî uyarı sistemimiz bile var. Yemekler genellikle bezelye çorbası, karabuğday lapası, konserve et, makarna, pancar çorbası şeklinde çıkıyor. Spor salonumuzda ağırlıklar, dambıllar mevcut. İsteyen askerler spor yapabiliyor."

Rus ordusu dron saldırılarında şimdiye dek onbinlerce asker kaybetti.

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading