Yandex Metrica

Yapay zeka geliştirme şirketinde büyük skandal! Zararlı içerikler için Kenyalıları çalıştırıyorlar

Yapay zeka geliştirme şirketinde büyük skandal! Zararlı içerikler için Kenyalıları çalıştırıyorlar

Yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI'ın sohbet robotu ChatGPT'deki zararlı içerikleri filtrelemek için Kenyalıları çalıştırdığı iddia edildi. Saati 2 dolara çalışan Kenyalılar, sohbet robotundaki çocukların cinsel istismarı, cinayet, işkence, intihar ve ensest içerikli metinlere müdahale ediyor.

Dünya

28.01.2024, 23:46

Yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI ile ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı. OpenAl'ın sohbet robotu ChatGPT'deki zararlı içerikleri filtrelemek ve yasa dışı içerikleri kontrol etmek için Kenyalıları çalıştırdığı ileri sürüldü.

İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' Haberi Görüntüle

ÇOCUK İSTİSMARI, İŞKENCE, CİNAYET...

Time dergisinin haberine göre OpenAI, Kenyalıları saati 2 dolara çalıştırarak sohbet robotundaki kötü içerikleri tarıyor. Kenyalı çalışanlar, çocukların cinsel istismarı, cinayet, işkence, intihar ve ensest içerikli metinlere müdahale ediyor.

Yapay zekanın insanlığıa fayda sağlayacağını, önyargıyı ve zararlı içerikleri sınırlayacağını belirten OpenAl, güvenli ve kullanışlı sistemler oluşturmayı amaçladıklarını söylüyor.

Sama ve Meta (Facabook) gibi şirketlerde ise içerik moderatörlüğü konusunda Afrikalı tarayıcılar çalışıyordu.

Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Haberi Görüntüle

'ETİK YAPAY ZEKA ŞİRKETİ'

Kendisini "etik yapay zeka" şirketi olarak pazarlayan San Francisco merkezli ABD firması Sama, 50 binden fazla insanın yoksulluktan kurtulmasına yardımcı olduğunu iddia ediyor. 

Oldukça yüksek kâr oranlarıyla OpenAl adına çalışan Sama, çalışanlarına saatte yalnızca 1,32 ila 2 dolar ödeme yapıyor. Time'a açıklama yapan Sama, bu rakamların yanlış olduğunu belirtti ve Kenyalı içerik ekiplerinin dokuz saatlik vardiyada yaklaşık 150-250 metin pasajı okumak ve etiketlemekle görevlendirildiğini bildirdi. Öte yandan dergiye açıklama yapan Sama çalışanları ise zihinsel olarak yaralanmış hissettiklerini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading