Yandex Metrica

WSJ'den 'Erdoğan' yorumu: Ukrayna-Rusya arasında arabulucuk hamlesiyle Türkiye'nin yükselen güç imajını sürdürüyor

WSJ'den 'Erdoğan' yorumu: Ukrayna-Rusya arasında arabulucuk hamlesiyle Türkiye'nin yükselen güç imajını sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ile Rusya arasındaki krizin çözümü için sarf ettiği çabayı dünya basını dikkatle izliyor. ABD'li Wall Street Journal, bu hamlelerin Türkiye'nin yükselen güç iddiasını pekiştirdiğini yazdı.

Dünya

23.01.2024, 22:04

Ukrayna ile Rusya arasında bir savaşı önlemek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü temaslar dünya basını tarafından dikkatle izleniyor. Bu konuda bir analiz de ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'da yayınlandı. 

Matthew Luxmoore ve Jared Malsin imzasıyla yayınlanan haberde "Türk Cumhurbaşkanı, ülkesinin gelecek vaat eden bir güç rolünü savunmak amacıyla Ukrayna ile Rusya arasında arabuluculuk yapmaya çalışıyor" denildi. 

Erdoğan'ın Kiev ziyaretinde Ukrayna ile imzalanan ek anlaşmalara dikkat çeken WSJ, sözkonusu temasların Ukrayna'nın arkasındaki küresel desteği artırdığına vurgu yapıldı. 

Kiev'deki başkanlık sarayında Erdoğan'ın "Kırım dahil Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğiz" sözlerini hatırlatan gazete, Ukrayna'da SİHA tesisleri kurulacağını ve Türkiye'nin Kiev'deki askeri personeli bu yönde eğiteceğini öne çıkardı. 

Ukrayna'ya desteğini ifade eden Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini de aksamadan sürdürmeyi başardığını ifade eden gazete, "Bağımsız bir Ukrayna, Ankara'da Rusya'nın mahalleye tamamen hakim olmasını engelleyen stratejik açıdan önemli bir siper olarak görülüyor" yorumunda bulundu. 

Her şeye rağmen Türkiye'nin çabalarına temkinli yaklaşmayı tercih eden ABD'li Wall Street Journal, eski Türk diplomatların 'arabuluculuk çabalarının başarısız olacağı' yönündeki görüşlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading