Yandex Metrica

Sitede Ara

Ülkeyi alarma geçiren gelişme: Paşinyan'ın helikopteri az kalsın düşüyordu!

Ülkeyi alarma geçiren gelişme: Paşinyan'ın helikopteri az kalsın düşüyordu!

İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopterin düşmesinin ardından bu kez Ermenilerin yüreği ağızlarına geldi. Başbakan Nikol Paşinyan'ı taşıyan helikopter Vanadzor bölgesi üzerindeyken az kalsın düşüyordu. 

Dünya

25.05.2024, 13:23

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı taşıyan helikopter zorlu hava şartları nedeniyle kaza tehlikesi atlattı. Erivan'a bağlı resmi haber ajansı Armenpress'in yayınladığı bilgilere göre, Paşinyan'ın içinde bulunduğu helikopter olumsuz hava şartları nedeniyle Vanadzor kentine zorunlu iniş yaptı. 

Yaşadığı olaya ilişkin Facebook hesabından bir paylaşım yapan Paşinyan, bindiği helikopterin Vanadzor kentine planlanmamış bir iniş gerçekleştirdiğini belirterek, hava aracından indikten sonra yolculuğuna karayoluyla devam ettiği bilgisini verdi. 

Paşinyan şunları yazdı:

"Herşey yolunda. Helikopterimiz kötü hava koşulları nedeniyle beklenmedik bir şekilde Vanadzor'a iniş yaptı. Artık yolculuğumuza arabayla devam ediyoruz. Herkese iyi günler diliyorum."

Paşinyan helikopterin acil iniş yapmasına neden olabilecek başka bir faktöre değinmedi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki 8 kişiyi taşıyan helikopterin 19 Mayıs'ta Azerbaycan sınırı yakınlarında düşmesi sonrasında meydana gelen bu olay, Paşinyan'a destek vermiş Ermenileri korkuttu. 

Nikol Paşinyan

Son dakika... Slovenya, Filistin devletini resmen tanıdı Son dakika... Slovenya, Filistin devletini resmen tanıdı Haberi Görüntüle

SON DÖNEMDE TÜM EZBERLERİ BOZMUŞTU

Son dönemde yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Paşinyan, ülkesinde 'Karabağ Çetesi' olarak bilinen grubu öfkelendirecek ifadeler kullanmış, 'tarihi Ermenistan toprakları' kavramının artık geride bırakılması gerektiğini söylemişti. 

Onlarca yıl Ermeni ordusunun kontrolünde bırakılmış 4 köyün Azerbaycan'a devrini de kabul eden Paşinyan, hem Türkiye hem de Azerbaycan'la yeni bir dönemin başlayacağı mesajları veriyordu. 

Rusya ile ipleri tamamen koparma yolundaki Paşinyan, sözde 'Ermeni soykırımı' iddiasının da temelsiz olduğunu belirtmişti. 

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına kara ekipleri böyle ulaşmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading