Yandex Metrica

Ukrayna-Rusya savaşında yeni dönem! Rus topraklarına harekat

Ukrayna-Rusya savaşında yeni dönem! Rus topraklarına harekat

Yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan kanlı Rusya-Ukrayna savaşında yeni dönem başladı. Ukrayna'nın Rus işgalindeki Donetsk ve Zaporija bölgelerinden sıcak haberler gelmeye başladı. Ukrayna'nın topraklarını geri almak için "büyük taarruza" kalktığı iddia edildi.

Dünya

23.01.2024, 20:59

Ukraya'nın son zamanlarda kalan topraklarını geri almak için büyük bir harekata hazırlandığı öne sürülüyordu. Bu harekatın dün başladığı iddia edildi. Donetsk ve Zaporijya'da çatışmalarda önemli atış olduğu bildirildi. 

Aliyev Ermenistan'ı silahlandıran 3 ülkeyi işaret etti: 'Oturup bekleyemeyiz, ciddi önlemler almak zorundayız' Aliyev Ermenistan'ı silahlandıran 3 ülkeyi işaret etti: 'Oturup bekleyemeyiz, ciddi... Haberi Görüntüle

BÜYÜK TAARRUZ

Rusya, Donetsk'te 6 mekanize ve 2 tank taburunda oluşan "Büyük bir taarruzu" püskürttüğünü ve 250 Ukraynalı askerin öldürüldüğü iddia etti. Rus Savunma Bakanlığı 16 tank, 3 piyade savaş aracı ve 21 zırhlı personel taşıyıcının imha edildiğini öne sürdü. Pazar günü Ukrayna askerlerinin yer aldığı bir video yayınlayarak personelin sessiz kalmasını isteyen Ukrayna ise günlük açıklamalarında operasyondan hiç bahsetmedi. Ukrayna operasyonu kendi topraklarıyla sınırlı kalmadı. Rusya Belgorod’da bir enerji tesisi vuruldu. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov bölgeye 24 saatte 650 füze ateşlendiğini bildirdi.

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

SALDIRILARDA BİR BEBEK ÖLDÜ

Rusya önceki gün Ukrayna Dnipro'ya füze saldırıları düzenlenmişti. Bu saldırılarda 2 yaşındaki bir kız çocuğunun cesedi bulundu. Aynı saldırıda 5'i çocuk 22 kişi de yaralandı. Yaşları 15, 11 ve 6 olan 3 erkek çocuğunun yoğun bakıma kaldırıldığı bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading