Yandex Metrica

Ukrayna-Rusya savaşında kritik hamle! Bozguna uğrayan Rusya strateji değiştiriyor!

Ukrayna-Rusya savaşında kritik hamle! Bozguna uğrayan Rusya strateji değiştiriyor!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, savaşın seyrine ilişkin açıklamada bulundu. Lavrov, strateji değişikliğine gittiklerini belirterek savaşın artık sadece Donetsk ve Luhansk bölgelerinde sürmeyeceğini söyledi. "Operasyonu ilgilendiren bölge değişti" ifadelerini kullanan Lavrov, 24 Şubat ayından başlayan savaşta stratejik değişikliğe gittiklerini duyurdu.

Dünya

15.03.2024, 16:43

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus ordusunun artık sadece Donetsk ve Luhansk bölgelerine odaklanmayacağını vurgulayarak bu konuda strateji değiştirdiklerini açıkladı.

Batılı ülkeler tarafından Kiev'e uzun menzilli silahların tedariği durumunda savaş coğrafyasının değişeceğini de ifade eden Lavrov, "İstanbul'da müzakereciler bir araya geldiğinde, belirli bir bölge vardı. O zaman Ukrayna'nın kabul etmeye hazır olduğumuz teklifleri o bölge ile ilgiliydi.

Gözler Amerika'nın üzerinde! Donald Trump suikastı dünyada nasıl yankılandı? Gözler Amerika'nın üzerinde! Donald Trump suikastı dünyada nasıl yankılandı? Haberi Görüntüle

"BÖLGE DEĞİŞTİ"

Şimdi operasyonu ilgilendiren bölge değişti. Artık sadece Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri değil, Herson, Zaporijya ve başka birçok bölge de bu coğrafya çerçevesinde süreç devam ediyor, hem de tutarlı ve istikrarlı biçimde" dedi.

Lavrov Batı'nın durumu zorlaştırma arzusuyla Ukrayna'ya silah göndermeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading