Yandex Metrica

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler: 'Büyük bir aktör, tüm dünyada saygı görüyor'

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler: 'Büyük bir aktör, tüm dünyada saygı görüyor'

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna'da barışı sağlamak için Çin, Türkiye ve diğer ülkeler de dahil herkesin sürece dahil olmasını istediklerini söyleyerek "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir aktör. Sadece bölgemizde değil dünya da saygı görüyor." ifadelerini kullandı.

Dünya

29.03.2024, 14:42

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Polonya'nın başkenti Varşova'daki çevrim içi basın toplantısında kısaca konuştuktan sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi. 

Gazze'nin ahı tuttu! Irkçı Bakan Itamar Ben-Gvir trafik kazası geçirdi Gazze'nin ahı tuttu! Irkçı Bakan Itamar Ben-Gvir trafik kazası geçirdi Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN FÜZE SALDIRILARI

Rusya'dan Ukrayna'ya 18 Mart-24 Mart arasında 190 füze atıldığını belirten Kuleba, ülkesinin neredeyse her gün balistik füze saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Bu saldırıları bertaraf etmek için güçlü bir hava savunma sistemine ihtiyaç duyduklarını hayırlatan Kuleba, Rusya'nın propaganda "propaganda söylemlerinin" başarısız olduğunu ve Batılı ülkeleerin Ukrayna'yı desteklemeye devam ettiğini bildirdi. 

İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin Haberi Görüntüle

MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

22 Mart akşamı Moskova'da düzenlenen ve çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı terör saldırısıyla ilgili kendilerinin sorumlu tutulmasına tepki gösteren Ukraynalı bakan, bunun "yanlış ve absürt" olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'dan İran-İsrail gerilimine açıklama: Ciddi sonuçlara yol açabilir Suudi Arabistan'dan İran-İsrail gerilimine açıklama: Ciddi sonuçlara yol açabilir Haberi Görüntüle

F-16 MESELESİ

Dmitro Kuleba, Sovyet tipi uçaklardan Batı tipi uçaklara geçtiklerini belirterek yaz ortasında F-16 savaş uçaklarını teslim alacaklarını hatırlattı. F-16'ları kullanacak pilotların eğitimlerinimn iyi geçtiğini söyleyen Kuleba, ancak daha fazla eğitime ihtiyaç duyduklarını bildirdi. 

Yahudi yerleşimciler polis eşliğinde Filistinlilere saldırdı: 6 kişi vurularak yaralandı Yahudi yerleşimciler polis eşliğinde Filistinlilere saldırdı: 6 kişi vurularak yaralandı Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÖVGÜLER

Basın mensuplarının Mart 2022'de İstanbul'da gerçekleştirilen müzakereleri hatırlatması ve iki ülkenin yenidne müzakere masasına dönüp  dönmeyeceğine yönelik sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Şu ana kadar sadece Türkiye, Rus ve Ukraynalı tarafların konuşmasını organize edebildi. Savaşın ilk safhasında gerçekleştirildi. Artık herkesi bir araya getirecek, kimsenin karşı çıkamayacağı nükleer güvenlik, seyrüsefer serbestisi, ticari seyrüsefer ve esir takası gibi konuların ele alınacağı barış formülü zirvesini gerçekleştirmeye odaklanmış durumdayız."

Barışı sağlamak için Türkiye, Çin ve diğer ülkelerin sürece katılımının önemine dikkat çeken Ukraynalı bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barışa yönelik çabalarını çok önemli gördüklerini belirtti. Ukrayna Dışişleri Bakanı, "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, büyük bir aktör. Sadece bölgemizde değil dünya da saygı görüyor." dedi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

1

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading