Yandex Metrica

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy kimdir?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy arasında gelişen telefon konuşması sonrasında internette "Vladimir Zelenskiy kimdir?" araması yapılmaya başlandı. Peki Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy kimdir, kaç yaşında, evli mi?

Dünya

28.01.2024, 03:20

Rusya Ukrayna arasında gelişen olaylar sonrasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gelişen telefon konuşması haberi halk tararfından öğrenilince internette "Vladimir Zelenskiy kimdir?" araması yapılıyor. Peki Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy kimdir, kaç yaşında, evli mi?

ABD'den İran'a yaptırım tehdidi: 'Müttefiklerimizle birlikte çalışmaktan çekinmeyeceğiz' ABD'den İran'a yaptırım tehdidi: 'Müttefiklerimizle birlikte çalışmaktan çekinmeyeceğiz' Haberi Görüntüle

VLADİMİR ZELENSKİY KİMDİR?

Vladimir Zelenskiy, 1978 yılında Ukrayna’nın Krivoy Rog şehrinde doğdu. Yüksek tahsilini hukuk üzerine yaptı. Ancak çocukluğundan itibaren tiyatroya sevgisi olan Zelenskiy,sorulara komik cevaplar veren komedi grubu yarışması olan "Neşeli ve Yetenekliler Kulübü"nde (KVN) komedyenlik kariyerine başladı. 

Vladimir Zelenskiy, "Kvartal 95" ismini verdiği kendi grubu ile yarışmalara katılarak ve gösteriler düzenleyerek şöhreti yakaladı. Daha sonra hem Rusya hem de Ukrayna yapımı çeşitli dizi ve filmlerde oynadı. Zelenskiy, Ukrayna'da bir televizyon kanalında 2015'te oynadığı "Halkın Hizmetkarı" isimli dizi ile sıradan bir öğretmen iken bir video sayesinde kısa sürede halk kahramanı olarak Ukrayna Devlet Başkanlığına gelen bir karaktere hayat verdi. Geçen yıl bu dizinden esinlenerek "Halkın Hizmetkarı" partisini kurdu. Zelenskiy, kısa sürede devlet başkanlığına adaylığını açıkladı.

Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele kameralara yansıdı: İşte o anlar... Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele... Haberi Görüntüle

VLADİMİR ZELENSKİY EVLİ Mİ?

Okul arkadaşı Yelena ile 2003'ten bu yana evli olan Zelenskiy’nin bu evlilikten iki çocuğu vardır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading