Yandex Metrica

Ukrayna, bağımsızlığının 30'uncu yılını SİHA'larla kutladı

Ukrayna, bağımsızlığının 30'uncu yılını SİHA'larla kutladı

Bağımsızlık Günü nedeniyle Ukrayna'nın başkenti Kiev'de askeri geçit töreni düzenlendi. Törende, Bayraktar TB2 SİHA'nın da olduğu askeri araçlar sergilendi.

Dünya

23.01.2024, 17:52

Kiev, 24 Ağustos 1991'de kabul edilen bağımsızlığın 30. yılı kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, kutlamalar için düzenlenen törenin açılışında yaptığı konuşmada, ülkesinin tarihinin eşsiz olduğunu kaydetti. Törene, Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) damga vurdu. Bir SİHA, Kiev üstünde uçarken diğeri de tören alanından geçiş yaptı. SİHA'lara Ukrayna vatandaşlarının ilgisi büyüktü.

ukrayna SİHA

ukrayna infografik

Türkiye'de üretildi! Dünya peşine düştü! BAE ve ABD'den bize satın ısrarı Türkiye'de üretildi! Dünya peşine düştü! BAE ve ABD'den bize satın... Haberi Görüntüle

HALUK BAYRAKTAR KUTLAMA TWEETİ PAYLAŞTI

SİHA'ların mimarı BAYKAR Savunma'nın Genel Müdürü Huluk Bayraktar, resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaparak Ukrayna Bağımsızlık Günü'nü kutladı. Bayraktar, kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna'nın 30. Bağımsızlık Günü'nü tebrik ederim! Bu tarihi günde hem havada hem de geçit töreninde #BayraktarTB2 SİHA'ların yer alması bizler için büyük gurur... "

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading