Yandex Metrica

Üçüncü intifada kaçınılmaz! Yahudi analistten İsrail güçlerine Filistin uyarısı

Üçüncü intifada kaçınılmaz! Yahudi analistten İsrail güçlerine Filistin uyarısı

İsrail'in Cenin'e düzenlediği baskının ardından Filistinlilerin büyük bir direniş başlatması bekleniyor. İsrailli analist, Filistin'e büyük bir askeri operasyon düzenlenmesi durumunda 3. İntifada'nın başlayacağına yönelik uyarıda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 20:22

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlar neredeyse sıradan hale gelirken son yılların en kanlı saldırısı baskını Cenin baskını 3. İntifada seslerini güçlendirdi. İsrailli askeri analist Batı Şeria'da büyük bir askeri operasyon düzenlenmesi durumunda 3. İntifada'nın başlayabileceği konusunda uyarı yaptı.

Gözler Amerika'nın üzerinde! Donald Trump suikastı dünyada nasıl yankılandı? Gözler Amerika'nın üzerinde! Donald Trump suikastı dünyada nasıl yankılandı? Haberi Görüntüle

'CENİN'İN İNTİKAMI'

Yediot Ahronot gazetesinin askeri analistlerinden Ron Ben-Yishai, dün akşam Doğu Kudüs'te bulunan bir sinagoga düzenlenen saldırının perşembe günü İsrail güçleri tarafından Cenin'e düzenlenen ve 9 Filistinlinin hayatını kaybettiği operasyonun intikamı olduğunu iddia etti. 

Ben Yishai, köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

Filistin kentlerinde veya Doğu Kudüs'ün mahallelerinde yapılacak büyük bir operasyonun önemli sonuçlar vermesi beklenmiyor. Bu durum, yalnızca bir İntifada'ya zemin hazırlayacak alevleri körükleyebilir.

Bafel Talabani'nin günleri sayılı: Türkiye'nin cevabı bir SİHA füzesi olacak Bafel Talabani'nin günleri sayılı: Türkiye'nin cevabı bir SİHA füzesi olacak Haberi Görüntüle

YAHUDİ YAZARDAN İNTİFADA UYARISI

İsrail güvenlik güççlerinin temel görevinin olayların tırmanmasını engellemek olduğunu söyleyen Ben Yishai, Filistin'de büyük askeri operasyonlara engel olunması gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Cenin baskınının ardından Kudüs'te düzenlenen protestolar

İsrailli analist, son iki günde Cenin ve Kudüs'te yaşananların Filistinliler ile aşırılık yanlısı Yahudilerin katılacağı bir intifadaya evrilebileceğine dikkat çekti ve yazıda şu ifadelere yer verdi: 

Bugün deneyimli insanların olmadığı yeni kabine toplanacak. Bu kabine, bölgeyi pasifize etmek yerine alevleri körükleyecek radikal operasyonlar için baskı yapabilecek aşırı milliyetçi görüşlere sahip bakanlardan oluşuyor.

Cenin baskınının ardından Kudüs'te düzenlenen protestolar

Karadeniz F-16'lara mezar olacak: 80 değil, 800 F-16 teslim etseniz faydasız! Hazırlıklar tamam Karadeniz F-16'lara mezar olacak: 80 değil, 800 F-16 teslim etseniz... Haberi Görüntüle

İSRAİL YASADIŞI YERLEŞİMCİ KARAKOLLARINI YASALLAŞTIRMAYA HAZIRLANIYOR

Halihazırda 500 bin kişiye ev sahipliği yapan Batı Şeria'da yasadışı İsrail yerleşim birimlerinin sayısı her geçen gün artıyor. İsrail hükümeti ise yasadışı kabul edilen yerleşimci ileri karakollarını yasallaştırmaya hazırlanıyor. 

Son olarak Cenin'de düzenlenen baskının ardından Filistin'in yeni bir ayaklanma bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading