Yandex Metrica

Türkiye'nin silah ihracatı Yunan medyasını salladı: Artık devler ligindeler

Türkiye'nin silah ihracatı Yunan medyasını salladı: Artık devler ligindeler

Türkiye'nin Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün son raporunda, dünyanın en büyük 11’inci silah ihracatçısı olarak yer alması Yunan medyasından geniş yankı uyandırdı. Türkiye'nin deniz, kara ve hava kuvvetleri envanterinin kalem kalem analizini yapıldı. Athens Magazine haber sitesi de, ''Türk Savunma sanayisi artık devler liginde yer almaya başladı'' değerlendirmesinde bulundu.

Dünya

23.03.2024, 10:10

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün (SIPRI) hazırladığı rapora göre Türkiye, dünya silah ihracatçıları listesinde 11’inci sıraya yükseldi.

Söz konusu rapora göre; Türkiye, silah ithalatını düşürdü. Yine aynı rapora göre;  Türkiye, silah satışlarını artıran ülke olarak öne çıktı.

Türk savunma sanayisinin bu başarısı, dünya medyasında büyük ses getiriken en çok komşu Yunanistan kamuoyunu meşgul etti.

Geçmişten bugüne! ABD'nin kanlı siyaseti: Suikasta uğrayan ABD başkanlarından 4'ü öldü, 5'i kurtuldu Geçmişten bugüne! ABD'nin kanlı siyaseti: Suikasta uğrayan ABD başkanlarından 4'ü... Haberi Görüntüle

EN FAZLA ARTIŞ GÖRÜLEN ÜLKE TÜRKİYE

Türkiye’nin, silah sistemleri ihracatında en fazla artış görülen ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Yunan televizyonu SKAI, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Savunma sanayimize yaptığımız yatırımlarla Türkiye'yi tam anlamıyla bağımsız bir ülke haline getirdik” sözlerini hatırlattı.

Elon Musk ABD seçimlerinde tarafını belli etti! Başkanlık seçimlerinde 45 milyon dolarlık bağış yapacak! Elon Musk ABD seçimlerinde tarafını belli etti! Başkanlık seçimlerinde 45... Haberi Görüntüle

YÜZDE 106 ORANINDA ARTTI

Yunan savunma sitesi Flight.com ise Türkiye’nin son beş yıl içerisinde silah sistemleri ihracatını yüzde 106 oranında artırdığına dikkat çekti.

Ülkenin önde gelen gazeteleri arasında yer alan Pentapostagma da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni savunma teçhizatının modernizasyonuna yönelik devam eden 49 resmi programı sıraladı.

Acı itiraf! Gazze'de çalışan Amerikalı gönüllü doktor: Ömrüm boyunca bu kadar çok yakılmış çocuk görmedim! Acı itiraf! Gazze'de çalışan Amerikalı gönüllü doktor: Ömrüm boyunca bu... Haberi Görüntüle

''ARTIK DEVLER LİGİNDELER''

Türkiye'nin deniz, kara ve hava kuvvetleri envanterinin kalem kalem analizini yapıldı. Athens Magazine haber sitesi de, ''Türk Savunma sanayisi artık devler liginde yer almaya başladı'' değerlendirmesinde bulundu.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading