Yandex Metrica

Türkiye'den sonra Fransa'dan da İsrail'e yaptırım sinyali

Türkiye'den sonra Fransa'dan da İsrail'e yaptırım sinyali

Türkiye'nin ardından Fransa'dan da İsrail'e yaptırım sinyali geldi. Fransa, Filistinlilere yardımları engelleyen İsrail'e yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi. Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''Gazze'ye daha fazla yardımın ulaşabilmesi için İsrail'e yaptırım uygulamayı düşünmeliyiz. İşgal altındaki Batı Şeria'da radikal İsrailli yerleşimcilere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.'' dedi.

Dünya

23.04.2024, 15:32

ABD başta olmak üzere birçok batılı ülkenin desteğini arkasına alarak dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 6 ay geride kaldı.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan İsrail, şu ana kadar 33 bini aşkın masum Filistinliyi katletti. Ramazan ayında bile kan dökmeye devam eden İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken savaşın başladığı günden bu yana akan kanın durması için yoğun çaba sarf eden ve bebek katili Netanyahu'ya kafa tutan tek ülke Türkiye'den dikkat çeken bir hamle geldi.

Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan ölecek' Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN İSRAİL'E KISITLAMA KARARI

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan itibarıyla İsrail'e ihracatın kısıtlanacağını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada ''Türkiye, 9 Nisan 2024'ten itibaren bazı ürünlerin İsrail'e ihracatını kısıtlama kararı almıştır. Kararın gerekleri Bakanlıkça derhal yürütülecektir. İsrail, Gazze'de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda, kesintisiz yardıma izin verinceye kadar belirlenen kısıtlamalar yürürlükte kalacaktır.'' denildi.

ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı Haberi Görüntüle

54 ÜRÜN GRUBU KAPSIYOR

Ticaret Bakanlığının İsrail'e yönelik kısıtlama kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.

Türkiye'nin ardından Fransa'dan da İsrail'e yaptırım sinyali geldi. Fransa, Filistinlilere yardımları engelleyen İsrail'e yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'deki Filistinlilere insani yardım ulaştırılması amacıyla geçişlerin açılması için İsrail'e baskı yapılmasının yanı sıra muhtemelen yaptırım uygulanması gerektiğini ifade etti.

İngiliz basını 'utanç verici' diyerek duyurdu! Megan Markle kıskançlığı yüzünden alay konusu oldu! Prens Harry'e bir yasak daha koydu! İngiliz basını 'utanç verici' diyerek duyurdu! Megan Markle kıskançlığı yüzünden... Haberi Görüntüle

''YAPTIRIMLARA KADAR VARAN ÇOK SAYIDA ETKİ ARACI OLMALI''

RFI radyosu ve France 24 televizyonuna konuşan Sejourne, "İnsani yardımın kontrol noktalarından geçmesine izin vermek için yaptırımlara kadar varan çok sayıda etki aracı olmalı.'' dedi.

Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Haberi Görüntüle

''YAPTIRIMLARI ÖNEREN İLK ÜLKE OLDUK''

''İnsani yardımın açılması için gerekirse devam edeceğiz" diyen Fransız bakan, ''Fransa, Batı Şeria'da şiddet eylemleri gerçekleştiren İsrailli yerleşimcilere yönelik Avrupa Birliği yaptırımlarını öneren ilk ülkelerden biri oldu. İnsani yardımın açılması için gerekirse devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading