Yandex Metrica

Türkiye'de PKK, Etiyopya'da Tigray! Avrupa Birliği'nden ayrılıkçı isyancılara destek

Türkiye'de PKK, Etiyopya'da Tigray! Avrupa Birliği'nden ayrılıkçı isyancılara destek

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya silahlı müdahalesini geçmişte sayısız kez eleştiren Avrupa, şimdi Etiyopya'daki ayrılıkçı Tigray milislerine 'dokunmayın' çağrısı yaptı.

Dünya

16.05.2024, 07:35

Nil Nehri'nden elektrik üretmek üzere Rönesans (Hedasi) Barajı'nı inşa ettiğinden beri başı dertten kurtulmayan Etiyopya, bir darbe de Avrupa'dan yedi. Avrupa Birliği, ülkenin kuzeyindeki ayrılıkçı Tigray milislerine yapılan operasyonları eleştirdi. 

Etiyopya'yı bölmek isteyen ve geçtiğimiz yıl katliamlar yaparak başkent Addis Ababa'ya doğru ilerleyen Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) üyeleri, ne ABD ne de Avrupa'dan herhangi bir itirazla karşılaşmamıştı. Bu örgüte karşı zor anlar yaşadığı sırada Etiyopya'nın imdadına Türkiye yetişti. Hükümete sağlanan SİHA'lar sayesinde Etiyopya ordusu kısa zamanda Tigray milislerini geriletmeyi başardı. 

Aylardır kabuğuna çekilmiş görünen Tigray milisleri son bir aydır yeniden hareketlendi. Etiyopya ordusu, kuzeydeki örgütü kuşatma altında tutmak için komşu Eritre'nin silahlı güçlerinden de faydalanıyor. Eritre'nin terörle mücadele konusunda Etiyopya'ya verdiği destek Avrupa Birliği'ne dert oldu. 

Başına 15 milyon dolar ödül konulmuştu! Dünyanın en büyük uyuşturucu baronu yakalandı! Yanında El Chapo'nun oğlu da vardı! Başına 15 milyon dolar ödül konulmuştu! Dünyanın en büyük uyuşturucu... Haberi Görüntüle

O MESAJLARI İYİ TANIYORUZ 

Josep Borrell

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Etiyopya'da isyancılarla olan savaşa Eritre güçlerinin karışmasının, çatışmaları daha fazla artıracağını ileri sürdü. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Borrell, Eritre birliklerinin Etiyopya sınırından Tigray eyaletine girmesini eleştirdi. 

Eritre ordusunun Tigray bölgesine giriş yaptığı iddiasıyla bazı fotoğraflar yayınlandı.

Sorunun askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini savunan Borrell'in sözleri Türkiye'nin PKK/YPG'ye operasyonları sırasında Avrupa'dan yükselen mesajları hatırlattı. Tigray örgütü, Eritre birliklerinin Etiyopya ordusuna destek için sınırdan Tigray'a girdiğini ileri sürmüştü. Eritre, Etiyopya'da iç savaşa daha önce de müdahale ettiği için yaptırımlara maruz kalmıştı.

Etiyopya ordusu ile TPLF arasında Kasım 2020'de başlayan çatışmalar, binlerce kişinin ölümüne, yüz binlerce kişinin evini terk etmesine yol açtı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading