Yandex Metrica

Türkiye yine devrede! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna'ya çağrısı dünyada manşet

2022 yılının Şubat ayında başlayan ve ne zaman biteceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış çağrısı dünya medyasında büyük ses getirdi. Uluslararası ajanslar Türkiye'nin bir kez daha devrede olduğunu yazdı.

Dünya

15.03.2024, 10:51

2022 yılının Şubat ayında başlayan ve ne zaman biteceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Türkiye akan kanın durması için bir kez daha devreye girdi ve ülkelere çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi’ne bir video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan videolu mesajda, "Savaşın Adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum. Barış girişimlerinin başarıya ulaşmasında her iki tarafın da bir araya getirilmesinin şart olduğuna inanıyorum. Barışın inşası için daha önce İstanbul'da kurmuş olduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye de hazırız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın barış çağrısı dünya medyasında büyük ses getirdi. Uluslararası ajanslar Türkiye'nin bir kez daha devrede olduğunu yazdı.

Bütün dünyada büyük etkisi olmuştu! CrowdStrike krizinin şirketlere maliyeti belli oldu! Bütün dünyada büyük etkisi olmuştu! CrowdStrike krizinin şirketlere maliyeti belli... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE EV SAHİPLİĞİNE HAZIR''

Newsweek 'Türkiye, Ukrayna-Rusya Barış Müzakerelerinin Yeni Turuna Ev Sahipliği Yapmayı Teklif Ediyor' manşeti ile okurlarının karşısına çıktı.

Söz konusu haberde ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus işgalinin başlamasından iki yılı aşkın bir süre sonra Ukrayna-Rusya barış müzakerelerinin yeni turuna ev sahipliği yapmayı teklif etti'' ifadelerine yer verildi.

Kviv Independent ise ''Türkiye, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine yeniden ev sahipliği yapmayı teklif ediyor'' başlığını tercih ederken ''Hem Moskova hem de Kiev ile yakın bağlarını sürdüren Ankara, kendisini savaşta arabulucu olarak konumlandırmaya çalıştı'' yorumuna yer verdi.

TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-1 TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-1 Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN'DAN DİPLOMASİYE ŞANS VERME ÇAĞRISI''

Konuya geniş yer ayıran CNN Yunanistan, ''Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya diplomasiye şans verme çağrısı'' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Söz konusu haberde Erdoğan'ın sözleri hatırlatıldı ve şu ifadelere yer verildi;

''Savaşı adil ve kalıcı bir barışla sona erdirmek için diplomasi ve diyaloga şans verilmesi gerektiği görüşünü savunuyorum. Bu hedefe ulaşmak için tüm diplomatik kanalların azami ölçüde kullanılması son derece önemlidir''

Trump mı Kamala Harris mi önde? ABD'de son seçim anketinde çarpıcı sonuç Trump mı Kamala Harris mi önde? ABD'de son seçim anketinde... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE MÜZAKERELERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIR''

Azerbaycan merkezli APA ''Türkiye cumhurbaşkanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerine yeniden ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi'' ifadelerine yer verdi.

Bütün dünyada büyük etkisi olmuştu! CrowdStrike krizinin şirketlere maliyeti belli oldu! Bütün dünyada büyük etkisi olmuştu! CrowdStrike krizinin şirketlere maliyeti belli... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN ADİL VE KALICI ÇÖZÜM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Independent ise ''Erdoğan, Ukrayna'daki savaşa 'adil ve kalıcı çözüm' çağrısında bulundu'' başlığını tercih etti.

ABD merkezli Al Monitor ise Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye ziyaretine dikkat çekti. Haberde ''Erdoğan Rusya ile yeni bir Karadeniz mekanizması arayışındayken Lavrov Türkiye'yi ziyaret edecek'' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde 'Türkiye cumhurbaşkanı, üst düzey Rus diplomatın ziyareti öncesinde yeni bir güvenlik düzenlemesi oluşturma çabalarını açıkladı' denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading