Yandex Metrica

Türkiye, NATO'nun bölgesel savunma planını veto etmişti! Yunan basını: NATO'da Türk oyunları

Türkiye, NATO'nun bölgesel savunma planını veto etmişti! Yunan basını: NATO'da Türk oyunları

ABD'nin arkasında olduğu NATO'nun bölgesel savunma planına veto kararı veren Türkiye'yi gündemine taşıyan Yunan Kathimerini gazetesi, ''NATO'da Türk oyunları'' başlığını attı. Haberde, meselenin 11-12 Temmuz'da düzenlenecek olan NATO Zirvesi'ne kaldığı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 21:03

Finlandiya'ya şartlarını kabul ettirerek NATO üyeliğine onay veren Türkiye, İsveç'in ittifaka katılımına ise henüz sıcak bakmıyor. İsveç'te 1 Haziran'da yürürlüğe giren terörle mücadele yasasının tam uygulanmasını isteyen Ankara, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek olan NATO Zirvesi'ne kadar vetoyu kaldırmayacağı yönünde mesaj verdi. Rusya ve müttefiklerinin de yakından izlediği NATO'nun genişlemesindeki hayati adım merak ediliyor.

Kim Kardashian yine kendi bildiğini okudu! Dünyanın en pahalı düğünündeki o kurala uymadı! Davetlilerden tepki aldı! Kim Kardashian yine kendi bildiğini okudu! Dünyanın en pahalı düğünündeki... Haberi Görüntüle

BÖLGESEL SAVUNMA PLANI'NA TÜRKİYE ENGELİ

NATO'nun gözünü çevirdiği Türkiye, Vilnius Zirvesi'nden önce bir başka hamle daha yaptı. Geçtiğimiz günlerde Brüksel'de düzenlenen NATO savunma bakanları toplantısında Türkiye, NATO'nun Soğuk Savaş’tan bu yana hazırladığı en kapsamlı bölgesel savunma planını veto etti.

650.000 kişi arkasına bile bakmadan ülkeden kaçtı: Kıbrıs, Azerbaycan ve Kazakistan yeni durakları oldu! 650.000 kişi arkasına bile bakmadan ülkeden kaçtı: Kıbrıs, Azerbaycan ve... Haberi Görüntüle

''NATO'DA TÜRK OYUNLARI''

Konuyu gündemine alan Yunan Kathimerini gazetesi, ''NATO'da Türk oyunları'' başlığıyla haber yayınladı. Gazete, spotunda ise "Kuzey Atlantik Antlaşması'nın harekat haritalarına engel" dedi. Ankara'nın Güney Kıbrıs'ı da kapsayacak şekilde genişletilmek istenen NATO operasyon haritaları için verdiği kararın 'aşırı rahatsızlığı' dışa vurduğu yorumunu yapan gazeteye göre, Türkiye'nin bloke ettiği söz konusu Doğu Akdeniz planının arkasında esasında ABD var.

Demokratlar için seçim vakti: Kamala Harris mi, bağış paraları mı? Demokratlar için seçim vakti: Kamala Harris mi, bağış paraları mı? Haberi Görüntüle

NATO ZİRVE'SİNE KALDI

Kathimerini, Güney Kıbrıs'ı tanımayan Ankara'nın uyguladığı taktiğin Yunanistan tarafından mevcut pozisyonun açık şekilde sertleştirilmesi olarak görüldüğünü yazdı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in yer aldığı toplantıda görüşülen Bölgesel Savunma Planı, gelecek ay gerçekleşecek tarihi NATO Zirvesi'ndeki ana gündem başlıklarından. Söz konusu plan savunma bakanları toplantısında onaylanmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading