Yandex Metrica

Türkiye, Kuzey Makedonya'daki en büyük yatırımcılardan

Türkiye, Kuzey Makedonya'daki en büyük yatırımcılardan

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, ülkesinin ve Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini değerlendirirken, Kuzey Makedonya ve Türkiye ilişkilerine de değindi.

Dünya

23.01.2024, 21:56

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, ülkesinin 2005'de Avrupa Birliği (AB) üyeliğinde aday ülke statüsü kazanmasından bu tarafa halâ AB üyelik müzakerelerinin başlatılmasını beklediğine, Türkiye'nin de aynı yıl başlayan tam üyelik müzakerelerinde ilerleme olmadığına dikkat çekerek "Ne yazık ki her iki ülkenin de Avrupa hikayesi başarılı değil. Suçu kimsede değil, kendimizde aramak isterdim ama çıplak gerçeği dile getirmekten kaçınamam. Bunun sorumlusu Avrupalı ortaklarımız ve Brüksel'dir." dedi.

Pendarovski, Antalya'da 18-20 Haziran'da düzenlenen, Antalya Diplomasi Forumu (ADF) takviminde AA'ya değerlendirmelerde bulundu. Antalya Diplomasi Forumu'na katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Pendarovski, "Antalya Diplomasi Forumu harika bir fikir." dedi.

TÜRKİYE İLE KUSURSUZ İLİŞKİLERE SAHİBİZ

Türkiye ve Kuzey Makedonya arasıdaki ilişkileri değerlendiren Pendarovski, ülkesinin kuruluşundan bu yana her iki ülkenin siyasetçilerinin "Mükemmel, kusursuz ilişkilere sahibiz." cümlesini tekrarladığını söyledi.

Pendarovski, "Bu durum ilişkilerimizin ekonomi, siyaset, kültürel değişime dair her alanda ve her iki ülkede bulunan diaspora konularında devam ediyor. Türkiye'de Kuzey Makedonya'dan, Kuzey Makedonya'da Türkiye'den çok sayıda insanımız var." diye konuştu.

TÜRKİYE, KUZEY MAKEDONYA İÇİN EN ÖNEMLİ YATIRIMCILARDAN BİRİ

Pendarovski, ekonomik iş birliği için "Son 10 ila 12 yılda ekonomik iş birliğini hızlandırdığımızı söyleyebilirim. Bugün Türkiye, ülkedeki en büyük 10 yatırımcı arasında yer alıyor. Son istatistikler, Türkiye'nin Kuzey Makedonya'daki en büyük 10 yatırımcı listesinde altıncı sırada olduğunu gösteriyor ve ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi, ilk 10 listesinde beşinci ve yedinci sırada yer alıyor. Bu da Türkiye'nin ülke için en önemli yatırımcılardan biri olduğu anlamına geliyor." dedi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading