Yandex Metrica

Türkiye kaçıncı sırada? İşte Gazze'ye en çok yardım ulaştıran ülkeler

Türkiye kaçıncı sırada? İşte Gazze'ye en çok yardım ulaştıran ülkeler

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün internet sitesinde yayımlanan verilere göre, Türkiye, İsrail'in 5 aydır ölüm yağdırdığı Gazze Şeridi'ne en çok insani yardım ulaştıran ikinci ülke oldu.

Dünya

06.04.2024, 07:27

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 5 ay geride kaldı.

Ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail'in engellemelerinin devam ettiği ve girişine çok az miktarda izin verdiği yardımların yüzde 27'si Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yüzde 19’u ise Türkiye'den gönderildi. Türkiye'yi yüzde 18 ile Suudi Arabistan ve yüzde 8 ile Katar takip etti.

Akan kanın durması için yoğun çaba sarf eden Türkiye, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne en çok yardım ulaştıran ikinci ülke oldu.

Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Haberi Görüntüle

74 AMBULANSIN 7'Sİ TÜRKİYE'DEN

Bununla birlikte Gazze Şeridi'ne girmesine izin verilen toplam 74 ambulansın 7’si Türkiye tarafından bağışlandı. Türkiye, Mısır ve BAE'nin koordinasyonunda 3 bin 204 hasta ve yaralı, yanlarında 725 refakatçiyle ülke dışında tedavi edilmek üzere Gazze Şeridi'nden tahliye edildi.

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

İNSANİ VE TIBBİ YARDIMLAR

Türkiye, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan saldırıların başlamasından bu yana Mısır ile koordinasyon halinde Gazze'ye kapsamlı insani yardım ve tıbbi malzemeler ulaştırmaya devam ediyor. Bu çerçevede Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonunda yürütülen tahliye sürecinde tedavilerine devam edemeyen hasta ve yaralılar için çok sayıda tahliye operasyonu gerçekleştirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading