Yandex Metrica

Türk üslerine saldırıyı İranlı teröristler üstlendi! Irak ise hâlâ Türkiye aleyhine bir kanıt bulamadı

Türk üslerine saldırıyı İranlı teröristler üstlendi! Irak ise hâlâ Türkiye aleyhine bir kanıt bulamadı

Zaho'da 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan zaman ayarlı provokasyon sonrası Türkiye'nin bölgedeki üslerine hem roket hem de dronlarla saldırı girişiminde bulunuldu. Terör eylemlerini İran destekli teröristler üstlendi.

Dünya

23.01.2024, 19:34

Zaho'daki bombalı provokasyon sonrası İran destekli terörist gruplar Türkiye'nin Irak kuzeyindeki üslerini hedef alıyor. Teröristler Duhok'taki Bamerni askeri üssüne dün gündüz vakti dronlarla saldırmaya çalıştı. Üsse doğru uçan iki adet mini kamikaze İHA, Mehmetçik tarafından tespit edilerek havada imha edildi. 

İkinci saldırı ise dün akşam gerçekleşti. Musul'un 12 kilometre kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Başika Üssü'ne İran'a bağlı teröristler tarafından Grad füzeleriyle saldırıda bulunuldu.

Çok namlulu roketatardan ateşlenen mühimmatlardan 2'si üs çevresindeki araziye düşüp patlamazken, roketlerden biri ise havada infilak etti. 

Berlin'den F-16 vetosu! Ukrayna'ya gönderecek uçağımız yok Berlin'den F-16 vetosu! Ukrayna'ya gönderecek uçağımız yok Haberi Görüntüle

ÜSTÜNE BİR DE TEHDİT...

Son saldırıyı İran'a bağlı Ahrar el-Irak grubu üstlendi. Tahran'a bağlı milis grupları, Türkiye'nin Irak kuzeyinden çekilmemesi halinde bir sonraki saldırının Türk topraklarına yapılacağı tehdidi savurdu. 

İnternette İranlı terör gruplarının propagandasını yapan yayın organları ise İstanbul Boğazı'nda köprülerin patladığını gösteren amatörce hazırlanmış görsellerin ardından bu kez Taksim Meydanı'ndan fotoğraf paylaşarak altına şu notu düştü: "Nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız."

Fotoğrafı hazırlayan grubun Irak'ta konuşlanmış İran'a bağlı örgütlerden Kataib Seyid el-Şüheda olması dikkat çekti. Daha sonra bir başka İran destekli terörist grup olan Liva el-Ahrar bir bildiri yayınladı ve Duhok'taki Bamerni üssüne dronlarla yapılan saldırı girişimini üstlendi. 

Güçlü değiliz: İngiltere Genelkurmay Başkanı'ndan itiraf gibi açıklama: Asker ekipman, eğitim ve teknoloji eksikliğimiz var Güçlü değiliz: İngiltere Genelkurmay Başkanı'ndan itiraf gibi açıklama: Asker ekipman,... Haberi Görüntüle

ZEBARİ'NİN 155'LİK OBÜS YALANI

Hoşyar Zebari

Erbil kökenli Irak eski Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Zaho'da 9 sivilin ölümüne yol açan saldırıda 155 mm'lik obüs mermisi kullanıldığı iddiasında ısrar ederken, patlamanın olduğu yerde obüs mermisinin neden krater açmadığı çelişkisini cevaplamadı. 

Zebari'nin bu beyanı olayın gerçekleştiği ilk dakikalardan itibaren yansıyan çelişkili açıklamaların son halkası oldu. PKK'nın propaganda aygıtları daha olayın üzerinden birkaç dakika bile geçmemişken "Türkler havan topuyla vurdu" iddiasında bulunmuş, Bağdat'ta bazı yetkililer turistlerin bulunduğu mekanın 'uçaklarla vurulduğunu' bile ileri sürmüştü. 

Ateşle oynuyoruz! Alman medyasında Rusya korkusu: Nükleer tehdit ikiye katladı Ateşle oynuyoruz! Alman medyasında Rusya korkusu: Nükleer tehdit ikiye katladı Haberi Görüntüle

BAĞDAT HENÜZ BİR KANIT BULAMADI 

Olay yerinden toplanan delilleri inceleyen Bağdat yönetimi şimdiye dek Türkiye aleyhine açık bir kanıt elde edemedi.

Esil Nuceyfi

Konuya ilişkin bir açıklama yapan eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, "Türkiye Duhok'taki saldırının sorumluluğunu resmen reddetti. Resmi bir soruşturma talebinde bulundu. Bu soruşturmada işbirliğine hazır olduğunu ilan etti. Türkiye soruşturmanın sonuçlarından emin olmasa kendisini dünyanın ve muhalefetin önünde zor duruma sokacak bir adım atmazdı" dedi. Nuceyfi ayrıca "Irak'ta Türkiye'nin çıkarlarına saldırmak Irak'a zarar verir" uyarısında bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading