Yandex Metrica

Tunus'taki darbeyi Hafter destekledi, Trablus kınadı

Tunus'taki darbeyi Hafter destekledi, Trablus kınadı

Libyalı Emekli Darbeci Generel Halife Hafter, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in darbe olarak nitelenen kararlarını desteklerken, Libya hükümeti kararları reddetti.

Dünya

03.02.2024, 15:46

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in, dün, bütün siyasi güçler ve uluslararası toplum tarafından darbe olarak nitelenen kararlarına Libyalı Emekli Darbeci General Halife Hafter’den destek geldi.

Said tarafından alınan kararların hemen ardından bir açıklama yayımlayan Darbeci Hafter, “Tunus, Müslüman Kardeşler’e karşı ayaklanmanın ardından gelişiminin önündeki en büyük engelden kurtuldu” yorumunu yaptı.

Hafter, 14 Şubat 2014’te etrafına topladığı ve Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) fonladığı milislerle Libya’da yönetime el koyduğu ilan etmişti.

Ülkenin doğusunu işgal eden Hafter’e bağlı militanlar, başkent Trablus yakınlarında Türkiye’nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri tarafından durdurularak yenilgiye uğratılmıştı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesi skandal! Fransa'da ulaşım durdu: Hızlı tren sistemine sabotaj! Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesi skandal! Fransa'da ulaşım durdu: Hızlı... Haberi Görüntüle

MİŞRİ: “DÜN, BUGÜNE NE KADAR DA BENZİYOR”

Öte yandan, Tunus’ta yaşanan olaylara ilişkin resmi Facebook hesabı aracılığıyla bir açıklama yayımlayan Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri ise yaşananları darbe olarak nitedi.

Mişri, Facebook’taki açıklamasında Hafter’in de Libya’da darbe yapmaya çalıştığını hatırlatarak“14 Şubat 2014 Hafter darbesi, 25 Temmuz 2021 Kays (Said) darbesi. Dün bugüne ne kadar da benziyor?” cümlelerini kullandı.

Mişri, mesajının devamında, “Tunus’taki seçilmiş yapılara yönelik darbeyi ve Anayasal sürecin akamete uğratılmasını reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading