Yandex Metrica

Tüm ordu Refah'ta! BM 'Felaket olacak' diyerek duyurdu: İsrail yeni katliama hazırlanıyor

Tüm ordu Refah'ta! BM 'Felaket olacak' diyerek duyurdu: İsrail yeni katliama hazırlanıyor

7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım yapan katil Netanyahu yeni katliam için orduya talimatı verdi. İşgal ordusu Mısır sınırındaki Refah kentine konuşlandı. Hamas'ın üç aşamalı ateşkes teklifini reddeden İsrail Başbakanı Netanyahu, ordunun yakında Refah'ta geniş çaplı bir savaşa gireceğini söyledi, Refah'ın 'Hamas'ın son kalelerinden biri' olduğunu savundu.

Dünya

16.02.2024, 20:11

Kadın, çocuk, genç, yaşlı ayırt etmeden Gazze soykırım yapan katil İsrail 7 Ekim'den bu yana katliamlarına devam ediyor. Son olarak işgal ordusunu Refah kentine çeken Gazze Kasabı Netanyahu, ordunun yakında Refah'ta geniş çaplı bir savaşa gireceğini belirterek, Refah'ın 'Hamas'ın son kalelerinden biri' olduğunu savundu.

3 tonluk avcı bombası kayda alındı! Savaşın akışını değiştirecek: Hem daha ucuz hem daha hızlı 3 tonluk avcı bombası kayda alındı! Savaşın akışını değiştirecek: Hem... Haberi Görüntüle

HEDEF: REFAH

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaptığı katliamlar sonrası göçe zorlanan 1,5 milyonu aşkın Filistinli savaştan kaçarak bölgenin güneyine sığındı. Fakat soykırıma devam eden İsrail ordusu  güneyin en büyük şehri Han Yunus'a da karadan saldırmasıyla, Filistinliler için son bir sığınak kaldı: Mısır sınırındaki Refah kenti. 

ABD'de başkan adaylarından Netanyahu yarışı! Trump kararını duyurdu ABD'de başkan adaylarından Netanyahu yarışı! Trump kararını duyurdu Haberi Görüntüle

YENİ SAVAŞ HAZIRLIĞI

Öte yandan Hamas'ın üç aşamalı ateşkes teklifini reddeden İsrail Başbakanı Netanyahu, ordunun yakında Refah'ta geniş çaplı bir savaşa gireceğini söyledi. Ayrıca Netanyahu Refah'ın 'Hamas'ın son kalelerinden biri' olduğunu savundu. 

F-35 ve F-16'lar Rusya ve Çin için havalandı: Alaska sınırında yüksek gerilim: Süper güçlerin savaşı F-35 ve F-16'lar Rusya ve Çin için havalandı: Alaska sınırında... Haberi Görüntüle

"FELAKET OLACAK"

Son gelişmeler üzerine Birleşmiş Milletler ise Mısır sınırındaki şehre bir kara saldırısının felaket olacağını kaydetti. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi sözcüsü Jens Laerke, Refah'ta gerçekleşmesi beklenen savaşla ilgili "Büyük ölçekli bir sivil kaybı söz konusu olacak" dedi.

Almanya'da silahlı saldırı! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti Almanya'da silahlı saldırı! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

SAVAŞ SUÇU ANLAMINA GELİYOR

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yasa oldukça açık. Uluslararası Hukuk'a göre sivil nüfusun yoğun olduğu yerleri ayrım gözetmeden bombalamak savaş suçu anlamına geliyor" dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading