Yandex Metrica

Trump krizi! Avrupa'da acil kod verildi: Saflar sıkılaştırılıyor

Trump krizi! Avrupa'da acil kod verildi: Saflar sıkılaştırılıyor

ABD'de yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi kritik açıklamalarda bulunan eski ABD Başkanı Donald Trump, NATO'yu hedef alarak, savunma harcamaları hedeflerini tutturamayan üye ülkelere mesaj gönderdi. Başta Polonya, Fransa ve Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesi alarma geçti. Avrupa ülkeleri safları sıkışlaştırma sözü verirken, Almanya'da seri silah üretimi sesleri yükseldi. 

Dünya

15.02.2024, 15:23

Dünya gözünü 2024'ün Kasım ayında gerçekleştirilecek olan ABD Başkanlık seçimlerine dikerken, başkan adaylarının açıklamaları yakın takibe alındı. Son olarak geçtiğimiz cumaryesi günü yaptığı konuşmada Avrupa'yı hedef alan Trump AB ülkelerinde tegirginlik yarattı. 

Türkiye'nin Suriye adımı PKK'nın hamisi ABD'yi endişelendirdi! 'Normalleşmeye karşıyız' Türkiye'nin Suriye adımı PKK'nın hamisi ABD'yi endişelendirdi! 'Normalleşmeye karşıyız' Haberi Görüntüle

"MOSKOVA'YA CESARET VERECEĞİM"

Donald Trump, başkan olduğu zaman NATO savunma harcamaları hedeflerini tutturamayan üye ülkelerin ABD tarafından korunmayacağını belirterek, bu ülkelerin Rusya tarafından saldırıya uğraması durumunda hiçbir şey yapmayacağını hatta Moskova'yı bu konuda 'cesaretlendireceğini' belirtti. 

TRHaber Gazze'den bildiriyor: İnci’nin Gazze Günlükleri (4) TRHaber Gazze'den bildiriyor: İnci’nin Gazze Günlükleri (4) Haberi Görüntüle

AVRUPA'DA TRUMP PANİĞİ

Trump'ın bu açıklamalarını Beyaz Saray, "dehşet verici" olarak değerlendirirken, Biden da tepki gösterdi. Biden, Trump'ı 'Putin'e boyun eğmekle' suçladı.

Biden'a 'adaylıktan çekil' baskıları artıyor! Obama da dahil oldu! Demokrat kaynaklardan adaylık iddiası Biden'a 'adaylıktan çekil' baskıları artıyor! Obama da dahil oldu! Demokrat... Haberi Görüntüle

ALMANYA ACİL KOD VERDİ

Öte yandan Trump tehdidini yakından hisseden Almanya'da, silah üretimi hız kazandı. Almanya Şansölyesi Olaf Scholz Alman silah üreticisi Rheinmetall tarafından işletilen yeni bir mühimmat fabrikasının temel atma töreninde 'artık barış zamanlarında yaşanmadığını' vurguladı ve Avrupa'nın seri silah üretimini acilen artırması gerektiği söyledi.

Komşuda büyük yangın! Türkiye yardım için ekip gönderdi Komşuda büyük yangın! Türkiye yardım için ekip gönderdi Haberi Görüntüle

"KİMSE AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ İLE OYNAYAMAZ"

Sözlerine devam eden Scholz, "Kimse Avrupa'nın güvenliğiyle oynayamaz" diyerek, Barışı isteyenler, saldırganları başarılı bir şekilde caydırabilmelidir. dedi.

Nepal'de durum kritik: Yolcu otobüsleri nehre düştü, tüm yolcular kayıp! Ölü sayısı artıyor Nepal'de durum kritik: Yolcu otobüsleri nehre düştü, tüm yolcular kayıp!... Haberi Görüntüle

SAFLAR SIKILAŞTIRILDI

Öte yandan Olaf Scholz'ın açıklamalarından hemen önce ise Polonya, Fransa ve Almanya hükümetlerinin birbirleriyle bağları güçlendirme sözü verdi. Üç ülke liderleri Paris'te yaptığı açıklamada, "Askeri açıdan Rusya'dan zayıf olmamız için hiçbir neden yok ve bu nedenle üretimi arttırmak ve işbirliğimizi yoğunlaştırmak kesinlikle tartışılmaz önceliğimiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de üretecekler dünyaya satacaklar! Avrupa devi fabrikayı Konya'ya kurdu: Tonlarca mühimmat üretilecek Türkiye'de üretecekler dünyaya satacaklar! Avrupa devi fabrikayı Konya'ya kurdu: Tonlarca... Haberi Görüntüle

"AVRUPA ARTIK TEK BAŞINA"

Öte yandan konuya ilişkin dünya basınında yer alan haberlerde, ABD'li New York Times gazetesi, "Avrupalı ​​liderler zaten ABD'siz bir ittifak olasılığı üzerinde kafa yoruyorlardı. Trump'ın NATO'ya yönelik açıklaması Avrupa'yı tek başına yürümeye zorlayabilir" dedi.

Trump'ın Avrupa'ya 'bir iyilik' yaptığını belirten Politico ise "Avrupa artık tek başına ve nihayet kendini savunma konusunda gerçekçi davranabilir." ifadelerini kullandı.

Konuya dair bir diğer haber ise The Economist'ten geldi. The Economist, "Avrupa kendisini Rusya'ya ve Donald Trump'a karşı savunmak için acele etmeli" dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading