Yandex Metrica

Tipik İran oyunu! Türkiye'yi durdurmak için Irak'tan karşı saldırıya geçtiler!

Tipik İran oyunu! Türkiye'yi durdurmak için Irak'tan karşı saldırıya geçtiler!

Terör örgütü PKK'nın Irak'ın Dohuk şehrini vurduğu olayda birçok insan öldü ve yaralandı. Tahran’da düzenlenen 3‘lü zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’yeki terör unsurlarına yönelik olası Suriye operasyon açıklamaları ve kararlı tutumu sonrası İran karşı saldırıya geçti.

Dünya

23.01.2024, 19:34

Irak üzerinden Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya ve operasyonun durdurmaya çalışan İran istihbaratı, Irak’ta kontrolü altındaki Şia terörist grupları ve PKK üzerinden Türkiye’ye baskı yaparak halkı kışkırtıyor.

Trump korkusu göçmenleri harekete geçirdi! Seçim vaadini duyan mülteciler ABD'ye akın etti Trump korkusu göçmenleri harekete geçirdi! Seçim vaadini duyan mülteciler ABD'ye... Haberi Görüntüle

İRAN, IRAK ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE SALDIRIYOR

PKK destekçileri ve İran destekli Şia grupları saldırıyı Türkiye'nin yaptığı yalanı ile halkı Türkiye'ye karşı kışkırtmaya çalışırken güvenlik kaynaklarından ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda büyük oyuna dikkat çekiliyor. Türkiye’nin olası sınır ötesi operasyonunu engellemeye yönelik ortaya atılan çirkin yalanlara yabancı medya kuruluşları da destek veriyor. Türkiye’den güvenlik kaynaklarının ve Dışişlerinin açıklamalarını dikkate almayan Reuters, Avrupa’ya saldırıyı Türkiye’nin yaptığı imajını vermeye çalışıyor. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Türkiye'nin gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazır olduğunun altı çizildi. Türkiye’nin bu açıklamaları sonrası bölge ülkelerinden yanıt gelmemesi ise dikkat çekti.

İngiltere'den İsrail'e şok! Londra Netanyahu'nun tutuklanma talebine itirazını geri çekecek İngiltere'den İsrail'e şok! Londra Netanyahu'nun tutuklanma talebine itirazını geri çekecek Haberi Görüntüle

İRAN, PKK DESTEKÇİSİ MEDYA ARACILIĞIYLA KİRLİ ALGI PEŞİNDE

İran’ın bölgedeki kirli oyununu ise Türkiye’nin açıklamaları bozdu. Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarında TSK'nın, "Dohuk'ta düzenlediği sözde atışlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiği" yönünde haberlere rastlandığına dikkati çeken güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dağılma noktasına geldiğini, örgütün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan, dezenformasyon gibi ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olduğunu kaydetti.

Terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığını vurgulayan kaynaklar, söz konusu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığını ifade etti.

Hayvanseverler ayaklanacak! Rusya'dan dikkat çeken başıboş köpek kararı! Hayvanseverler ayaklanacak! Rusya'dan dikkat çeken başıboş köpek kararı! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KARTLARI AÇIK OYNUYOR

Trump'a suikast girişiminde yeni tartışma: İsabet eden kurşun değil miydi? Trump'a suikast girişiminde yeni tartışma: İsabet eden kurşun değil miydi? Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: FAİLLERİ AÇIĞA ÇIKARALIM

Bir açıklamada Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Açıklamada, saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin ise yaralandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere dost ve kardeş Irak halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır. Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir."

Türkiye'nin gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazır olduğunu söylenen açıklamada, "Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz" denildi.

Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Haberi Görüntüle

3’Lİ ZİRVE SONRASI SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI İLE DİKKAT ÇEKEN KİRLİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün İran’da Rus ve İranlı liderler Putin ve Reisi’yle katıldığı Suriye zirvesinin ardından, İran bu kez Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'ı ağırması kirli ittifakı bir kez daha gözler önüne serdi. Mikdad, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan’la yaptığı görüşme sonrası Türkiye’nin olası Suriye operasyonuyla ilgili “Suriye topraklarında sözde “güvenli bölge” oluşturulması, bölgedeki güvenlik ve istikrara zarar veriyor” dedi. Türkiye’yi diline dolayan Mikdad, “Türkiye’nin Suriye’nin iç işlerine müdahalesini reddediyoruz. Ülkemizdeki yasadışı tüm mevcut yabancı güçler derhal Suriye’yi terk etmelidir.” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye’nin olası sınır ötesi operasyonuna ilişkin açıklamalarını İran’da yapması, İran’ın Türkiye’yi operasyondan vazgeçirmek için Suriye’yi nasıl kullandığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Başına 15 milyon dolar ödül konulmuştu! Dünyanın en büyük uyuşturucu baronu yakalandı! Yanında El Chapo'nun oğlu da vardı! Başına 15 milyon dolar ödül konulmuştu! Dünyanın en büyük uyuşturucu... Haberi Görüntüle

PKK’NIN DUHOK’TAKİ SALDIRILARI

- Peşmerge Zerevani Komutanlığı Operasyonlar Sorumlusu Tümgeneral Salar Teymur, 5 Haziran'da, Kani Masi'ye bağlı Gamnerki dağında PKK'lıların Peşmerge güçlerinin bulunduğu noktaya saldırdığını belirtmişti. Teymur, roketatar ve BKC kullanılan saldırıda yaralı ya da can kaybı olmadığını kaydetmişti.

PKK, 5 Haziran 2021'de de Duhok'un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerine pusu kurmuş, saldırı sonucu 5 Peşmerge ölmüş, 7'si yaralanmıştı.

- 27 Mayıs: Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), terör örgütü PKK'nın roket saldırısı sonucu Duhok'un Amedi ilçesinde 2 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

- 24 Mayıs: Terör örgütü PKK'nın, Irak'ın Duhok kentindeki bir televizyon kanalına roketlerle saldırı düzenlediği duyuruldu.

- Duhok Valisi Ali Terter: PKK 1992’den bu yana Duhok’taki sınır bölgelerinde köye dönüşleri engelliyor. Irak’ın Türkiye ile olan sınırlarının büyük çoğunluğu, Duhok ili sınırında bulunuyor ve PKK güçleri de Kuzey Irak’taki sınır bölgelerinde, özellikle 1992’den bu yana bu bu bölgelerde konuşlanmış durumda. Maalesef sadece sınırlarda kalmadılar, bölgenin derinliklerine kadar indiler. şimdiye kadar köylerimize geri dönmemizi engelleyen Türkiye değil, 1992’den beri PKK’dir, PKK’nin varlığıdır köylerimize dönmemizi engelleyen.

- Vali Terter PKK’nın Duhok’a daha önce havan saldırısı düzenlediğini söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading