Yandex Metrica

The Economist'ten İstanbul seçimleri analizi: Kurum-İmamoğlu kıyası yapıldı

The Economist'ten İstanbul seçimleri analizi: Kurum-İmamoğlu kıyası yapıldı

İngiliz The Economist dergisi, 31 Mart'ta yapılacak İstanbul seçimleriyle ilgili bir analize imza attı. Dergiye göre megakentte belirleyici unsur depreme hazırlık olacak. Dergi ayrıca Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'un seçilmesi halinde 5 yıl içinde 650 bin yeni konut teslim etme sözü verdiğini, mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise bu rakamların çok uzağında kaldığını ifade etti.

Dünya

23.04.2024, 20:24

Dünyaca ünlü İngiliz The Economist dergisinde çıkan analiz haberde 31 Mart'ta yapılacak İstanbul seçimlerine değinildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kampanyasında depreme hazırlık temasının öne çıktığı belirtilen haberin başlığı ise "İstanbul'daki Belediye Başkanlığı yarışında deprem korkusu öne çıkıyor" şeklinde konuldu.

NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper silah'ı göründü! NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper... Haberi Görüntüle

"İSTANBUL DEPREME HAZIR DEĞİL"

Özellikle 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin İstanbulluların endişelerini artırdığına işaret edilen haberde yaklaşık 16 milyon nüfuslu kentin benzer bir felaketle karşı karşıya olduğu vurgulandı. İngiliz dergi önde gelen deprem bilimcilerin 2030'dan önce bölgede 7,0 büyüklüğünde bir depremin meydana gelme olasılığını yüzde 60'ın üzerinde gördüklerini ancak megakentin buna hazır olmadığını kaydetti.

İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

MURAT KURUM VE EKREM İMAMOĞLU

Seçim propagandasının kentsel dönüşüm ve depremem hazırlık temelinde yürüdüğünü belirten İngiliz dergi, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un seçilmesi halinde 5 yıl içinde 650 bin yeni konut teslim etme sözü verdiğini, buna karşılık mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise 50 bin yeni binanın inşaat maliyetlerinin çoğunu karşılamak gibi çok daha düşük bir vaatte bulunduğunu hatırlattı. İmamoğlu’nun seçildiği 2019’dan bu yana çok az konutun yapımını tamamladığına dikkat çekilen haberde, yıkılan bina sayısının ise 2 bini geçmediğinin altı çizildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading