Yandex Metrica

Teröristlerin yeni vahşeti: Toplu mezara saldırdılar, naaşlar etrafa saçıldı

Teröristlerin yeni vahşeti: Toplu mezara saldırdılar, naaşlar etrafa saçıldı

İsrail barbarlık ve vahşette sadece kendisiyle yarışır hale geldi. 7 Ekim'den beri işlemedik savaş suçu bırakmayan soykırımcılar, Cibaliye'de yüzlerce şehit naaşının gömülü olduğu toplu mezarı bombaladı. Gazzeliler, etrafa saçılan naaşları yeniden gömmek için seferber oldu. 

Dünya

01.05.2024, 11:42

7 Ekim'den beri Gazze'de işlenmedik suç, imza atılmamış melanet bırakmayan ABD destekli İsrail ordusu vahşet yöntemleri konusunda kendisiyle yarışır hale geldi. Filistinlileri tankların altında canlı canlı ezen, un dağıtımı sırasında halkın üzerine ateş açan, hastane kuvözlerinde bebekleri öldürüp çürümelerine neden olan vahşi Yahudiler, şimdi de şehit cenazelerinin topluca gömüldüğü mezarlığı bombaladı. 

Filistinlilere toprağın altında bile huzur vermeyen canilerin saldırısıyla birlikte çok sayıda naaş etrafa saçıldı. 

Gazze'nin kuzeyindeki Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Ahmed el-Kahlut, İsrail'e ait savaş uçaklarının, Cibaliye Mülteci Kampı'nda daha önceki saldırılarda öldürülen yüzlerce Filistinlinin toplu olarak defnedildiği mezarlığa hava saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Kahlut, bombardımanın etkisiyle burada gömülü olan naaşların toprak altından çıktığını ifade ederek, sivil savunma ekiplerinin, naaşları yeniden defnetmek için yoğun çaba gösterdiğini bildirdi.

Aylardır devam eden katliamda öldürülen binlerce insan için mezarlıklarda yer bulamayan Gazze halkı cenazelerini toplu mezarlara gömmek zorunda kalıyor.

Türkiye Karadeniz'de idareci konumda! Rusya'dan çarpıcı Türkiye açıklaması Türkiye Karadeniz'de idareci konumda! Rusya'dan çarpıcı Türkiye açıklaması Haberi Görüntüle

BOMBALAR YARDIMLA BİRLİKTE YAĞIYOR

İsrail'in baş destekçisi ABD ise bir yandan soykırımcılara füze-mühimmat göndermeye devam ederken aynı zamanda havadan yardım kampanyalarıyla soykırıma karşıymış pozuna bürünüyor.

Gazze'deki cinayetlerin bir numaralı sorumlusu Joe Biden, limana yardım gemileri yanaştırmak yahut malzemeleri Refah Kapısı'ndan sokmaya çalışmak yerine Hollywood kurgulu bir reklam çalışmasına imza atarak Ürdün'le Gazzelilere yardım organizasyonuna imza attı. 

Aynı saatlerde İsrail'in üniformalı teröristleri, Refah bölgesine yığılmış 1,5 milyon insanın üzerine bomba yağdırıyordu.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının Refah'ta bombaladığı son yer El-Garip ailesinin evi oldu. Evin tamamen yıkıldığı ve çevredeki evlerde de büyük maddi hasara neden olan saldırıda, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

İşgalciler Nuseyrat Mülteci Kampı'nda El-Batran ailesine ait evi de vurdu. Füzeyle tahrip olan evde 10 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. 

İsrail uçakları aynı zamanda Gazze'nin kuzeyinde Filistin Mühendisler Sendikasının binasını da vurarak yerlebir etti. Bu kez saldırı öncesi binanın vurulacağı bilgisi oradakilere iletildiği için can kaybı yaşanmadı. 

 

Gazze'de yeni katliam: Şehit ve yaralı sayısı giderek artıyor Gazze'de yeni katliam: Şehit ve yaralı sayısı giderek artıyor Haberi Görüntüle

HAMAS: ANLAŞMA ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Öte yandan İsrailli teröristlerin Gazze'den çekilmesi ve işgalin sonlanması konusunda müzakereler sürüyor. Hamas'tan ismini açıklamak istemeyen bir yetkilinin Anadolu Ajansı'na verdiği bilgiye göre bir Hamas heyeti Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti ve Paris'teki müzakerelerde gündeme gelen öneriyle ilgili Mısırlı ve Katarlı yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi. 

Hamas'ın, ateşkes ve İsrail askerlerinin Gazze'nin tamamından çekilmesini sağlayacak bir anlaşmaya varılması için ciddi bir şekilde çalıştığını kaydeden yetkili, anlaşmanın yapılacağı tarihin netleşmediğini aktardı.

Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında, esir takası mutabakatı kapsamında Mısır'ın başkenti Kahire'de 13 Şubat'ta toplantı yapılmıştı. Daha sonra bu müzakereler Fransa'nın başkenti Paris'te devam etmişti. 

Paris müzakereleri, MOSSAD Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla 24 Şubat'ta sonlanmıştı.

İsrail savaş kabinesi, müzakerelere devam edilmesi için Katar'ın başkenti Doha'ya 'düşük seviyeli bir heyet gönderilmesini' kararlaştırmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading