Yandex Metrica

Teknoloji çığırından çıktı! Robot teknolojisiyle dünyanın ilk kafa nakli sistemi tanıtıldı!

BrainBridge şirketi, tüm dünyada çığır açan son teknoloisini duyurdu. Şirket otonom cerrahi yöntemi ile yapay zeka ve robot teknolojisinden faydalanarak ilk kafa naklini gerçekleşitme işlemini tanıttı. Beyin- Bilgisayar Arayüz (BCI) sistemi ile de desteklenen ameliyatın detayları aktarılırken işlemin insan kusurlarından uzak robot teknolojisiyle ameliyatı sıfır hatayla gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 

Dünya

23.05.2024, 19:51

Sinir bilim ve insan mühendisliği dalında yapay zeka ve robot teknolojisini kullanarak dünyadaki ilk kafa nakli sistemini geliştiren BrainBridge şirketi çığır açan projesini paylaştı. 

KAAN'ın rakibi KF-21 üretime giriyor! İlk uçak tarihi belli oldu ama... KAAN'ın rakibi KF-21 üretime giriyor! İlk uçak tarihi belli oldu... Haberi Görüntüle

İLK KAFA NAKLİ AMELİYATI TANITILDI

Brain Bridge, kafa nakli sistemiyle dünyada çığır açan ameliyata ilişkin detayları paylaştı. Şirket hızlı iyileşme ve başarılı yüz ve kafa nakli ile son teknoloji ve yapay zeka sistemiyle yeni bir ameliyat sistemi geliştirdiklerini açıkladı.

Şirket Beyin- Bilgisayar Arayüzü ile donatılan Kafa Bandı ile hastaların iyileşme sürecine, iletişim ihtiyaçlarına ve düşüncelerini kontrol etmek için ameliyat sonrası yaşam kalitesini artırmayı hedefledikleri öğrenildi. 

Brain Brdige şirketi kafa naklinin yanı sıra yüz ve saç derisi naklini de gerçekleştireceklerini, yara izini en aza indirebilmek için ise son teknolojilerden yararlanarak projeyi geliştirmeyi hedeflediklerini belirti.

Almanya'da döner isyanı! Artan enflasyonun sembolü oldu: Ucuz kebap yediğimiz günleri çok özlüyoruz Almanya'da döner isyanı! Artan enflasyonun sembolü oldu: Ucuz kebap yediğimiz... Haberi Görüntüle

NÖROLOJİ HASTALARINA YENİ UMUT

Şirket kafa nakli sistemine ilişkin ise 4. evre kanser, felç, Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıkların tedavi edilmesini amaçladıklarını ve sundukları yeni teknolojinin umut vaadettiğini belirtti. 

Kafa nakli prosedöründe ise kişinin bilinci, bilişsel işlevleri, anıları, dil ve konuşma yetilerinin hasara uğramaması için hastanın kafasının sağlıklı bir bedene nakletmesini içeriyor.

Onu yenmek kolay demişti: Donald Trump'ın rakibi Harris'e yaptığı bağışlar ortaya çıktı Onu yenmek kolay demişti: Donald Trump'ın rakibi Harris'e yaptığı bağışlar... Haberi Görüntüle

ROBOT TEKNOLOJİSİYLE KAFA AMELİYATI

Şirketin asıl hedefi ise ameliyat sırasında sağlıklı bedene nakledilen kafanın kusursuz bir şekilde uyum sağlamasını bu nedenle ise robot teknolojisinden faydalandıkları öğrenildi. 

Kafa naklinin yanı sıra, yapay zeka ile kişinin sinir sistemi, omurilik, kan damarlarının sıfır hata ile birbirlerine yeniden dikilmesi için ise büyük bir yardımcı konumunda.

Ameliyatın detayına gelecek olursak, iki farklı bedenin eş zamanlı olarak ameliyatları otonom cerrahi robotlar tarafından gerçekleştirieceği, sağlam kafanın, sağlam olan bedene nakledilmesi için, omuz hizasından kafanın bedenden ayrılarak diğer bedene nakledilmesi işlemi başlamakta. 

Dünyada çığır açacak son tekonloji ile gerçekleştirilecek olan kafa nakli sisteminde omurganın arka kısmına epidural yöntemle özel bir implant yerleştirilerek, beyin ve vücut sinirleri ile bağlantı kurmasını sağlayacak. 

Beyin- Bilgisayar Arayüzü (BCI) sistemiyle hastalara takılacak olan kafa bandı kişinin iyileşme sürecindeki ihtiyacını iletmesini sağlayacak. 

Yerel halk isyan etti! Binlerce halk sokağa döküldü! O ülke artık turistleri istemiyor! Yerel halk isyan etti! Binlerce halk sokağa döküldü! O ülke... Haberi Görüntüle

''AMAÇ TIP BİLİMİNİN SINIRLARINI ZORLAMAK''

BrainBridge projesinin lideri Hashem Al-Ghaili, "BrainBridge konseptinin her adımı kapsamlı bilimsel araştırmalara dayanarak dikkatlice düşünüldü. "Amacımız tıp biliminin sınırlarını zorlamak ve yaşamı tehdit eden koşullarla mücadele edenlere yenilikçi çözümler sunmaktır." dedi.

Şirket şuan için yapay zeka desteği ile simülasyon modellerini kullanarak fizibilite çalışmalarını yaptıklarını projenin henüz inceleme aşamasında olduklarını belirtti. 

Şirket simülasyon cerrahisi ile kişilerin iyileşme sürelerini ve ameliyat sonrası sürecin optimize edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

Al-Ghaili, fizibilite çalışmalarının umut vaadedici olduğunu, ilk ameliyatın ise sekiz yıl içinde gerçekleştirilmesini planladıklarını belirtti. 

Kirli pazarlık! Sıradaki hedef biziz: 25 tane F-16 hibe edelim, karşılığında bize 1 tane F-35 verin Kirli pazarlık! Sıradaki hedef biziz: 25 tane F-16 hibe edelim,... Haberi Görüntüle

AMELİYATIN DETAYLARI PAYLAŞILDI

Şirket internet sitesinde paylaştığı kafa nakli videosunda ise, yüksek hassasiyet gerektiren bu cerrahi operasyonun robot teknolojisiyle süreci hızlandıracağı, insan hatasını ortadan kaldırarak beyin hücrelerine zarar vermeden kusursuz bir ameliyat erçekleştiremyi hedefledikleri öğrenildi. 

Beyin hücrelerinin insan vücudunda en uzun süre yaşayan hücreler olduğunu belirterek, beynin genç beden ile birlikte  yüzlerce yıl boyunca yaşayabileceğini tahmin ettiklerini belirtti. 

Donörün bedeninde bulunan kalp, karaciğer, pankreas bağırsak gibi hayati organlarının sağlıklı olduğu ancak nörolojik problemleri olması halinde kafa naklinin yeni vücuda nakledilebileceği belirtildi. 

Her iki hastaya da genel anestezi uygulanacak, solunum desteği ile trakeotomi uygulanacak. 

Şirketin keni yapay zeka plazma çözücü ile alıcı ve donöre kan nakli sağlanacak, kanın pıhtılaşmadan beyne ve vücuda gönderilmesi sağlanacak.

Özel cerrahi otonom robotlar ile şah damarı, vertebral arterler, omurga gibi birçok hayati öneme sahip damarlara derin kesikler yapılır, yemek borusu, omurilik, sinir ve damarlar birleşitirlir. Donörün vücuduna kafa bağlanır ve oksijen ve kan akışı sağlanmaya başlar. Cerrahi aletler yardımıyla sıfır hata ile yara izleri kalmayacak şekilde birleştirme işlemi yapılır .

Sonraki adımda ise alıcının yüz ve saç derisi nakli işlemi başlar.

Habere Tepki Ver

4

0

3

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading