Yandex Metrica

Sitede Ara

Tek yaptıkları vatana hizmetti: Hipersonik füze uzmanları kara lekeyle suçlanıyor!

Rus bilim insanları son zamanlarda vatana ihanet suçlamalarıyla karşı karşıya. Rusya'ya ömrünü adamış 77 yaşındaki Hipersonik füze uzmanı Anatoly Maslov, suçlamalardan dolayı 14 yıl hapsi boyladı.

Dünya

23.05.2024, 12:16

Rusya Devlet Başkanı Putin, bilim insanlarına adeta savaş açmış durumda. Hipersonik füze alanında yıllardır devletine katkı sağlayan 77 yaşındaki fizikçi Anatoly Maslov, vatana ihanet suçundan dolayı 14 yıl boyunca hapsi boylayacak.

Rus Fizikci Anatoly Maslov

İran devlet televizyonu son anket sonuçlarını yayınladı: İki isim öne çıkıyor İran devlet televizyonu son anket sonuçlarını yayınladı: İki isim öne... Haberi Görüntüle

HAYATINI RUS DONANMASINA ADAMIŞTI

Rusya'da son dönemlerde hipersonik füze uzmanlarına karşı adeta savaş başlatıldı. Uzun yıllardır füzeler üzerinde çalışmalar gerçekleştiren 77 yaşındaki fizikçi Maslov, ömrünün en sert suçlamasıyla itham ediliyor. Maslov'un avukatı Olga Dinze müvekkilinin aldığı ceza karşısında şoka uğradığını ve hakkını savunmakta elinden gelenin en iyisini yapacağını dile getirdi.

Hayatını Rus bilimine atayan Fizikçi Maslov, batılı ülkelerin üniversitelerine katılması için yapılan yüzlerce daveti geri çevirmiş ve Rusya'da mütevazi bir yaşam sürüyordu. 

Hamas'tan İsrail'e ateşkes şartı: 'Net bir tutum olmazsa anlaşma yapılmayacak' Hamas'tan İsrail'e ateşkes şartı: 'Net bir tutum olmazsa anlaşma yapılmayacak' Haberi Görüntüle

BİLİM İNSANLARI TEKER TEKER YARGILANIYOR

Hipersonik füze konusunda uzman üç bilim insanı teker teker yargılanıyor. Sibirya Enstitüsü'nde çalışan hipersonik füze uzmanları Alexander Shiplyuk ve Valery Zvegintsev, Maslov gibi yargılanmayı bekliyor.

Vatana ihanet ve casusluk suçlamasıyla karşı karşıya kalan, Rus donanmasının gücüne güç katan bilim insanları Pervy Otdel'den bir uzmanın deyimiyle uluslararası bir konferansa ya da araştırmaya katıldığı sırada devlet sırrı olarak kabul edilen bilgileri ifşa ettiği öne sürülüyor.

SSibirya Enstitüsü'nün Rus akademisi üzerinde caydırıcı bir etki bıraktığı ve bilim insanlarının işlerini yürütmesini imkansız hale getirdiği biliniyor. Geçtiğimiz yıl açık mektup yayımlayan enstitü, Maslov, Shiplyuk ve Zvegintsev'in masum olduklarını, uluslararası konferanslara sundukları bilimsel makalelerin 'Kısıtlı' bilgi içermediğinden emin olmak için incelendiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

2

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading