Yandex Metrica

Tarihin en büyük hazinesi bulundu: İçinden hem tarih hem de altın fışkırdı!

Tarihin en büyük hazinesi bulundu: İçinden hem tarih hem de altın fışkırdı!

İçerisinde tam 200 ton altın, gümüş ve zümrütle birlikte batan gemilerin gemisi Kutsal Kase, gizemli hazinesinin çıkartılmasını bekliyor. Maceracılardan sır gibi saklanan batık, sahibini arıyor.

Dünya

23.05.2024, 17:36

Kolombiya açıklarında batan efsanevi gemi San Jose, üç asırdan fazla bir süredir içerisindeki milyarlarca dolarlık hazinesiyle birlikte çıkarılmayı bekliyor. 200 ton altın, gümüş ve zümrütlerle ağzına kadar dolu olan bu geminin gerçek sahibi ise İspanyollar.

Geminin batığını keşfeden Kolombiya, milyarlarca dolarlık hazinenin sahibi olabilmek adına bölgeyi 'Koruma altına alınmış arkeolojik alan' ilan ederek definenin çıkarılması için kollarını sıvadı. 

1708 yılında İngilizler ile yapılan savaştan sonra batan İspanyol San Jose Kalyonu.

Elon Musk'tan Trump saldırısına çözüm: Iron Man zırhı yapmanın vakti geldi! Elon Musk'tan Trump saldırısına çözüm: Iron Man zırhı yapmanın vakti... Haberi Görüntüle

200 TON ALTIN SİKKE SAHİBİNİ ARIYOR

Gemi enkazlarının “kutsal kasesi” olarak adlandırılan San Jose, 1708 yılında Cartagena yakınlarında İngiliz donanması tarafından batırıldığında İspanyol kraliyetine aitti. Geminin 600 kişilik mürettebatından sadece bir avuç insan kurtulabilmişti. Kutsal Kase, İspanya Kralı V. Philip'in sarayına 200 ton altın sikke, zümrüt ve gümüş taşıyordu.

Dünyanın en zengin düğünü başladı! Hintli milyarder oğlu için servetini ortaya döktü! Dünyaca ünlü yıldızlar düğüne akın etti! Dünyanın en zengin düğünü başladı! Hintli milyarder oğlu için servetini... Haberi Görüntüle

MİLYARLARCA LİRALIK KUTSAL KASE

İspanyol San Jose Kalyonu 1708 yılında Karayipler'de İngilizlerle yapılan bir savaşın ardından batarak denizin maviliklerine gömülmüş, fakat yeri hiç bir zaman tespit edilememişti. Bir hazine filosunun amiral gemisi olarak görev yapan San Jose, 3 İspanyol savaş gemisi ve 14 ticari gemi eşliğinde Panama'dan Kolombiya'nın Cartagena şehrine doğru gidiyordu.

Uzun süredir maceracılar tarafından aranan kalyonun içerisinde 1655 yılında Tetevan'da yapılmış olduğu tespit edilen 200 tonluk altın sikke, gümüş, mücevher ve 18. yüzyıldan kalma çok sayıda eser keşfedildi. Tarihin en büyük arkeolojik buluntularından biri olarak kabul edilen gemi enkazının tam yeri, kötü niyetli hazine avcılarından korunmak için gizli tutuluyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading