Yandex Metrica

Tapınakçı Modi'nin Yunan çıkarması: Miçotakis savunma anlaşmasını duyurdu

Tapınakçı Modi'nin Yunan çıkarması: Miçotakis savunma anlaşmasını duyurdu

Ülkesinde Müslümanlara hayat hakkı tanımayan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Türkiye'yi çevreleme stratejisi kapsamında Yunanistan'la  işbirliğini derinleştiriyor. Yeni Delhi'de Miçotakis'i ağırlayan Modi, savunma anlaşması imzaladığı muhatabına birtakım vaatler güvenceler verdi. 

Dünya

04.05.2024, 05:24

Hindistan'da Müslümanlara yönelik sistematik saldırıları destekleyen Başbakan Narendra Modi, Türkiye'yi çevreleme stratejisini adım adım geliştiriyor.

Rusya'dan S-400 sistemleri satın almasına karşın ABD yönetiminden koşulsuz destek gören Modi, Yeni Delhi'de Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i ağırladı. Yunan basınına göre Modi ile Miço oldukça verimli görüşmelere imza attı.

Narendra Modi ve Kiryakos Miçotakis

Son 2 yıldır Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile temaslara hız veren, aynı zamanda Ermenistan'a çok namlulu roketatar ile hava savunma sistemleri gönderen Hindistan, Yunanistan'a da destek verme yolunda bütün fırsatları değerlendiriyor.

Geçtiğimiz yıl ağustos ayındaki Atina ziyaretiyle Miçotakis yönetimine birtakım vaatlerde bulunan Modi, Yunan muhatabını Yeni Delhi'de ağırlarken yine sıcak mesajlar verdi. 

Miçotakis'in Hindistan ziyaretini ilişkileri geliştirme adına 'inanılmaz bir fırsat' olarak tanımlayan Modi, görüşmelerin son derece tatmin edici olduğunu, karşılıklı ticareti 2030 yılına dek katlamak istediklerini bildirdi. Yunanistan'la savunma ve göç konularında işbirliğini artıracaklarını söyleyen Modi, yüksek teknoloji üreten Hint şirketlerin Atina'da yatırım yapacağını belirtti. 

Müzakereye hazırız! Kremlin'den çarpıcı açıklama: Ukrayna’nın mesajı Rusya’nın yaklaşımıyla uyumlu Müzakereye hazırız! Kremlin'den çarpıcı açıklama: Ukrayna’nın mesajı Rusya’nın yaklaşımıyla uyumlu Haberi Görüntüle

'YUNAN VE HİNT İSTİKRAR ABİDESİ'

Yunan Başbakanı Miçotakis ise Modi'ye şu sözlerle seslendi: 

"Yunanistan, Hindistan'ın Avrupa'ya açılan kapısıdır. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında üzerinde anlaştığımız konular yürürlüktedir. Hindistan ile güvenlik, savunma ve siber savaş alanlarında stratejik işbirliğinin derinleştirilmesinde önemli ilerlemeler kaydedildi. 

Hint-Avrupa Koridoru'nun geleceği parlaktır. Hindistan, Pasifik bölgesinde istikrar abidesi iken Yunanistan da Doğu Akdeniz'in istikrar abidesidir. Yenilenebilir enerji kaynaklarına, nakliye ve altyapıya odaklanıyoruz. Aynı zamanda Hindistan'ın bilgi teknolojileri mucizesinden bir şeyler öğrenmek istiyoruz. Bay Modi benim için gerçek bir dost ve liderdir."

Nusret, Yunan adası Mikonos'ta süper lüks villaya 3 milyon avro harcadı: Atina bu görüntüleri konuşuyor Nusret, Yunan adası Mikonos'ta süper lüks villaya 3 milyon avro... Haberi Görüntüle

MODİ'NİN TEHLİKELİ DANSI 

Küresel ölçekte İsrail silahlarının en büyük alıcısı durumundaki Hindistan, barbar Yahudilerin Gazze'de yürüttüğü soykırıma en başından buyana destek veriyor.

Narendra Modi yönetimi, Tavor X95 tüfeği, Galil keskin nişancı tüfeği, Necef hafif makineli tüfek ve Hermes 900 insansız hava aracını İsrail'le birlikte ortak üretiyor. Bu ülkede üretilen Hermes 900 İHA'larından 20'si, Gazze'deki soykırımlar sırasında kullanılmak üzere geçtiğimiz günlerde Hindistan'dan İsrail'e gönderilmişti. 

Ülkesindeki 300 milyonu aşkın Müslüman'a hayat hakkı tanımayan Narendra Modi, 1990'larda yıkımına bizzat katıldığı 600 yıllık Babri Camii'nin arazisine Ram Tapınağı inşa ettirdi. Güney Asya'nın Mescid-i Aksa'sı olarak nitelenen Babri Camii'nin yerinde şu anda bir pagan tapınağı bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

3

1

0

0

0

0

0

0

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading