Yandex Metrica

Taliban: "Niyetimiz iktidarı ele geçirmek değil"

Taliban: "Niyetimiz iktidarı ele geçirmek değil"

Taliban'ın Katar Ofisi Başkanı Şehabettin Dilaver, Moskova'da yaptığı açıklamada, hedeflerinin Afganistan'da iktidarı ele geçirmek olmadığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 17:38

Rusya’nın başkenti Moskova’da diplomatik temaslar yürüten Taliban Heyeti, ziyaretin sebeplerini açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi.

Heyetin düzenlediği toplantıda öncelikle yürütülen diplomatik temaslara ilişkin bilgi verildi. Ardından söz alan Taliban’ın Katar Ofisi Temsilcisi Şehabettin Dilaver, hareketin hedeflerini anlattı.

Dilaver, Moskova ziyaretinin sebebinin “İslam Emirliği”ne ilişkin gerekli bilgileri Rusya’ya iletmek olduğunu belirttiği açıklamasında, Taliban’ın devletin yapısına ilişkin meseleleri halk temsilcileriyle istişare ettiğini ve bu istişarelerde sona gelindiğini aktardı.

Açıklamasında, Afganistan’daki 174 il ve ilçe merkezini ele geçirdiklerini vurgulayan Dilaver, ülkenin yüzde 85’inin Taliban kontrolünde olduğunu belirterek, “Tüm bunlar silah gücüyle olmaz. Bu, Afgan toplumunun Kabil yönetiminden ve Washington’un bunları yönetmesinden bıktığını gösterir” ifadelerini kullandı.

Dilaver, hedeflerinin Afganistan’da iktidarı ele geçirmek olmadığını vurguladığı açıklamasında, komşu ülkelere herhangi bir zarar vermeyeceklerini ve uluslararası yardım kuruluşlarının Afganistan’a yardımlarını sürdürmesini istediklerini sözlerine ekledi. 

Askeri hedefler vuruldu: Düşman yok edildi! 33 grup saldırısı gerçekleşti Askeri hedefler vuruldu: Düşman yok edildi! 33 grup saldırısı gerçekleşti Haberi Görüntüle

LAVROV: AFGANİSTAN’A MÜDAHALE ETMEYECEĞİZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Moskova’da Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Afganistan’daki durumu değerlendirdi.

Lavrov, Afganistan’daki çatışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, Tacikistan gibi civar ülkelere taşmadığı sürece Afganistan’daki duruma müdahale etmeyeceklerini söyledi.

Taliban'ın İran ve Tacikistan sınırlarında kontrol noktalarını ele geçirdiğini kaydeden Lavrov, "Rusya, gelişmeler sadece Afganistan topraklarında yaşandığı müddetçe hiçbir şey yapmayacak. Tüm Afganların sözle destek verdiği siyasi sürecin bir an önce başlaması için ısrarlı çağrılarımızı tekrarlamaktan başka adım atmayacağız." diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, bugün yaptığı açıklamada, Taliban’ın Afganistan-Tacikistan sınırının 3’te 2’sini ele geçirdiğini ve Tacikistan’daki Rus üssünün durumu kontrol altına almak için gerekli girişimleri yapacağını bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading