Yandex Metrica

Taliban, "Çin yatırımlarını memnuniyetle karşılarız"

Taliban, "Çin yatırımlarını memnuniyetle karşılarız"

ABD'nin kuvvetlerini Afganistan'dan çekmesinin ardından hızla sahada alan hakimiyeti kazanan Taliban Hareketi, siyasi ittifaklarını da güçlendiriyor.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Taliban Hareketi Siyasi Ofis Sözcüsü Süheyl Şahin, Çin’de yayın yapan China Morning Post gazetesine verdiği röportajda, “Çin, Afganistan’a yatırım yaparsa memnuniyetle karşılarız” dedi.

Röportajda, Afganistan-Çin ilişkileri ve el-Kaide’nin Afganistan’daki varlığına ilişkin açıklamalar yapan Şahin, Çin’i “dost ülke” olarak niteledi.

Şahin, Pekin ile ilişkilerinin iyi olduğuna dikkat çektiği röportajda, “Çin’e birçok kez gittik ve iyi ilişkilerimiz var. Çin, Afganistan’ın inşası ve gelişimi için memnuniyetle karşıladığımız dost bir ülkedir” ifadelerini kullandı.

Fransız vekillerden Macron'a Filistin çağrısı: 'Diplomatik süreci başlatın' Fransız vekillerden Macron'a Filistin çağrısı: 'Diplomatik süreci başlatın' Haberi Görüntüle

“EL-KAİDE YOK, DOĞU TÜRKİSTAN İSLAMİ HAREKETİNE İZİN VERMEYİZ”

Üvey evlat muamelesi görüyor! Prens Harry ailesiyle barışmak istedi! İngiliz Kraliyet ailesi'nin tepkisi halkı kızdırdı! Üvey evlat muamelesi görüyor! Prens Harry ailesiyle barışmak istedi! İngiliz... Haberi Görüntüle

Taliban Sözcüsü, yatırım yapmak isteyen Çinli şirketlerin güvenliğini sağlamaya hazır olduklarını belirttiği röportajda, Doğu Türkistan İslami Hareketi’nin ise Afganistan’da faaliyet göstermesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Afganistan’daki el-Kaide varlığına da değinen Sözcü, geçmişte el-Kaide’nin başka bir ülkede olmaması nedeniyle Afganistan’da kalmasına izin verdiklerini dile getirdiği röportajda, “Şu anda Afganistan’da el-Kaide mensubu yok” şeklinde konuştu.

AP dünyaya duyurdu! Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı AP dünyaya duyurdu! Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı Haberi Görüntüle

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Dünya Türkiye'nin hamlesini konuşuyor! ABD gazetesi yazdı: İsrail giderek yalnızlaşıyor Dünya Türkiye'nin hamlesini konuşuyor! ABD gazetesi yazdı: İsrail giderek yalnızlaşıyor Haberi Görüntüle

Afganistan’ı 20 yıldır işgal eden ABD’nin kuvvetlerini bu ülkeden çekmeye başlamasıyla birlikte Taliban Hareketi de, Afgan hükümetine bağlı kuvvetlere yönelik saldırılarını artırıyor.

Çatışmalar, ülkenin kuzey ve kuzeydoğusunda yoğunlaşırken Taliban savaşçıları, başta Kunduz, Badahşan, Gazne, Herat ve Badgis olmak üzere birçok vilayette ilerleyiş kaydediyor.

Geçtiğimiz hafta Rusya’nın başkenti Moskova’yı ziyaret eden Taliban heyetinde yer alan hareketin Katar Ofisi Başkanı Şehabettin Dilaver, hareketin Afganistan’da iktidarı ele geçirme niyeti olmadığını söylemişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ise dün yaptığı basın açıklamasında, “20 yıl boyunca müttefiklerimizle birlikte Afganistan ordusunu geliştirdik. Artık onların da diğer ülkeler gibi hava kuvvetleri var. Taliban’ın ise hava gücü yok” diyerek, Taliban ilerleyişini durdurmak için

Afganistan hükümetinin kendi işini kendi yapması gerektiğine vurgu yapmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading