Yandex Metrica

Tahran'da önemli görüşme: İran ve Ermenistan Savunma Bakanları bir araya geldi

Tahran'da önemli görüşme: İran ve Ermenistan Savunma Bakanları bir araya geldi

İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Suren Papikian Tahran'da bir araya geldi.  

Dünya

21.03.2024, 09:09

İran resmi ajansı IRNA'nın geçtiği habere göre Muhammed Rıza Aştiyani ile Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikian arasında Tahran'da yapılan görüşmede iki ülke ilişkileri ve Kafkasya bölgesindeki durum ele alındı.

Trump'tan dikkat çeken karar! Suikast mahalline geri dönüyor Trump'tan dikkat çeken karar! Suikast mahalline geri dönüyor Haberi Görüntüle

"BÖLGE DIŞI AKTÖRLERİN REKABET ALANI HALİNE GELMEMELİ"

İranlı bakan, görüşmede komşularla ilişkilerin güçlendirilmesinin ülkesinin dış politikasının ilkeleri arasında yer aldığını belirterek bu konuda Ermenistan'ın da özel öneme sahip olduğunu ifade etti. Azerbaycan'la Ermenistan arasındaki barış görüşmelerini desteklediklerini vurgulayan Aştiyani, "Bölgenin güvenliği konusunda, bölgenin güvenlik mimarisinin bölge içinde tasarlanması gerektiğine inanıyoruz ve dolayısıyla bölge ülkelerinin bu politikaya aykırı bir yaklaşımı hiçbir şekilde kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu ve Kafkasya bölgesinin istikrarı ve güvenliği için bölge dışı aktörlerin rekabet alanı haline gelmesine izin verilmemesi gerektiğini Ermeni mevkidaşına iletti.

Ermenistan Savunma Bakanı Papikian ise İran ile bölge güvenliği konusunda aynı görüşlere sahip olduklarını belirterek İran'ın Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barışın güçlendirilmesi ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin genişletilmesi yönündeki görüşüne de katıldıklarını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading