Yandex Metrica

Sitede Ara

Tahıl sevkiyatı başlıyor! Ukraynalı isim Türkiye'ye teşekkür etti tarih verdi

Tahıl sevkiyatı başlıyor! Ukraynalı isim Türkiye'ye teşekkür etti tarih verdi

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gayretleri sonucunda tahıl krizinin çözülmesinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. Oleksandr Kubrakov, yaptığı açıklamada Ukrayna olarak sevkiyat için gereken tüm hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 19:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği mevyesini verdi ve tahıl korido krizi çözüldü. İstanbul'da imzalanan anlaşmanın ardından tahıl sevkiyatının başlaması dört gözle bekleniyor. Ukyranlı isim tahıl sevkiyatının başlangıcı için tarih verdi. İşte haberin tüm detayları...

Rusya'nın 24 Şubat'ta saldırı düzenlediği Ukrayna'da aylardır kapalı olan Odessa Limanı dün yerel ve uluslararası basın kuruluşlarının temsilcilerinin ziyaretine açıldı. Kubrakov, limanda, savaş nedeniyle uzun süredir bekleyen milyonlarca ton tahıl sevkiyatının başlatılması konusunda Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği Müsteşarı Buket Kabakcı, ABD'nin Kiev Büyükelçisi Bridget Brink, Birleşmiş Milletlerin (BM) Ukrayna'daki temsilcileri ile diğer ülkeleri temsil eden büyükelçilerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden ders bırakma kararı ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden... Haberi Görüntüle

'SEVKİYAT BAŞLAMAYA HAZIR''

Tahıl sevkiyatı için Ukrayna'da gereken hazırlıkları tamamladıklarını aktaran Kubrakov, şu ifadeleri kullandı: "İstanbul'da tahıl sevkiyatı girişiminin imzalanmasının ardından Ukrayna tarafı, tarımsal tahıl ürünlerimizin limanlarımızdan ihraç etmeye başlatılması için gereken her şeyi yaptı. Sevkiyatı başlatmaya hazır Çornomorsk ve Odessa limanlarımız var."

Kubrakov, Odessa'ya yakın Yujnıy Limanı'nı da gelecek hafta sonuna kadar sevkiyat için hazır hale getireceklerini bildirdi.

116 asker bir dakika içinde öldü: ATACMS füzeleri bir taburu yok etti 116 asker bir dakika içinde öldü: ATACMS füzeleri bir taburu... Haberi Görüntüle

''HAFTA SONUNA KADAR İLK GEMİLER GÖNDERİLECEK''

Savaş başlamadan önce tahılla yüklenen birkaç geminin limanlarda beklediğini aktaran Kubrakov, şöyle devam etti: "Bugün Çornomorsk'ta bir gemiyi daha yüklemeye başlıyoruz. Neredeyse tüm teknik konularda anlaştık. Bugün, gemilerin Karadeniz boğazı yönünde hareket edeceği önerilen koridorla ilgili BM'den onay alacağımızı ve bundan sonra sevkiyata başlamaya hazır olduğumuzu umuyoruz. Hafta sonuna kadar limanlarımızdan ilk gemilerin gönderileceğini umuyoruz."

Son dakika... ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Son dakika... ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE ÖZEL TEŞEKKÜR

Kubrakov, tahıl ihracatı sorunun çözülmesi sürecine katkı sağlayan taraflara, bu sürece destek veren Ukrayna'nın ortak ülkelerine teşekkür ederek, "Türk tarafına özel teşekkürler." dedi.



ZELENSKİ: BİZ HAZIRIZ

Öte yandan tahıl ihracatı için Ukrayna olarak hazır olduklarına işaret eden Zelenski, ortaklardan sevkiyat için haber beklediklerini aktarırken şu ifadeleri kullandı; "Tarafımız tamamen hazır. Ortaklarımıza, BM ve Türkiye'ye tüm sinyalleri ilettik ve ordumuz güvenli durumu garanti ediyor. Altyapı Bakanı, Türk tarafı ve BM ile doğrudan temas halinde. Onlardan bir sinyal bekliyoruz, sanırım bu bugün ya da yarın olacak." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading