Yandex Metrica

Sitede Ara

Tadilat yaparken taş devrine küre attılar: 40.000 yıllık keşif arkeologları heyecanlandırdı

Tadilat yaparken taş devrine küre attılar: 40.000 yıllık keşif arkeologları heyecanlandırdı

Avusturya şarap mahzeninde yüzlerce mamut kemiği keşfedildi! Avusturya'nın Andreas Pernerstorfer, Krems bölgesindeki Gobelsburg'daki şarap mahzenini yenilerken, Taş Devri mamutlarına ait olduğu ortaya çıkan devasa kemikler keşfedildi. 

Dünya

24.05.2024, 14:36

Avusturya'daki bir şarap mahzeninde yüzlerce mamut kemiği ortaya çıkarıldı! Uzmanlara göre kalıntıların 30.000 ile 40.000 yıl arasında olduğu düşünülüyor.  Yaklaşık 30.000 ila 40.000 yıl önce Avusturya'nın Gobelsburg köyünde çığır açıcı bir keşif yapıldı. Her şey Andreas Pernerstorfer'a ait bir şarap mahzeninin yenilenmesi sırasında gerçekleşti. 

Yer, Viyana'nın 70 km veya 43 mil kuzeybatısında yer almaktadır. Avusturya Bilimler Akademisi'nden (OeAW) uzmanlar, yüz yılı aşkın süredir yapılan en önemli keşif olması nedeniyle bunu dikkate değer bir keşif olarak görüyor.

Bir basın bülteni, OeAW araştırmacılarının heyecanlandığını belirterek, bulguyu "arkeolojik bir sansasyon" olarak tanımladı. Pernerstorfer, şarap mahzeninin zeminini eğimli olduğu için yenilemeyi planlamıştı ve betonun bir kısmını kaldırarak kemikleri ortaya çıkardı. 

Fransa Filistin'i tanıyacak mı? Macron'dan çelişkilerle dolu açıklama Fransa Filistin'i tanıyacak mı? Macron'dan çelişkilerle dolu açıklama Haberi Görüntüle

BÜYÜKBABASI KEŞFE IŞIK TUTTU

Başlangıçta Pernerstorfer bunların ahşap olduğunu düşünmüştü ancak daha yakından incelendiğinde bunların gerçekten de mamut kemikleri olduğunu fark etti. Büyükbabasının 1960'larda mamut azı dişleriyle karşılaştığı bodrum yenileme deneyimine dair hoş bir anıya dikkat çekerek, bulguyu Federal Anıtlar Ofisi'ne bildirdi. Uzmanlar, Taş Devri konusunda oldukça bilgili oldukları için OeAW'ye bu eşsiz keşfi incelemelerini tavsiye etti.

OeAW'da arkeolog ve araştırmacı olan Hannah Parow– Souchon, CNN'e Pernerstorfer'in betonu kaldırırken alışılmadık bir şey fark ettiğini söyledi: "Şarap mahzeninin zeminini eğimli olduğu için düzleştirmek istedi ve ortasından bir miktar beton çıkardı. Daha fazla veya Daha sonra daha yakından baktı ve altmışlı yıllarda mahzeni genişletip birkaç mamut azı dişi bulan büyükbabasının anlattığı bir hikayeyi hatırladı."

Mayıs ayının başında Parow-Souchon ve arkeologlardan oluşan ekibi bölgeyi araştırmak için bir göreve çıktı. "Bunun sadece birkaç mamut kemiği değil, çok sayıda mamut kemiği olduğu kısa sürede anlaşıldı" dedi. Yoğun bir şekilde bir araya toplanmış "en az 300 kemiğe" sahipler. Ek olarak, dil (dil) kemiği de dahil olmak üzere birkaç nadir bileşen keşfettiler. Mamutun vücudunun kabaca %75'i temsil edildiğinden, kalıntıların üç ayrı mamuttan geldiğine inanıyorlar. Araştırma küçük bir alanda (12 metrekare veya 129 metrekare) yoğunlaştı ve araştırmacılar, araştırmalarına devam etmek için Ağustos ayında geri dönmeyi planlıyor.

ABD Başkan Yardımcısı Harris açıkladı: Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık yeni yardım ABD Başkan Yardımcısı Harris açıkladı: Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık yeni... Haberi Görüntüle

BU MAMUTLARI İNSANLAR MI AVLADI?

Parow-Souchon şunları kaydetti: "Arkeolog olmayı seviyorum. Pek çok heyecan verici şey kazdım ama hiç mamut kazma şansım olmadı. Çok heyecanlıyım, bunu inkar edemem."

Avusturya ve komşu ülkelerdeki diğer yerlerdeki kazılar bir asırdan fazla süre önce yapılmış olduğundan, bu alanlar modern araştırmalar için uygun değildir.

Parow-Souchon şunu ekledi: "Avusturya'da böyle bir şeyi modern yöntemler kullanarak ilk kez araştırabiliyoruz. Bu, araştırma için eşsiz bir fırsat."

Federal Anıtlar Ofisi ve Aşağı Avusturya eyaleti tarafından finanse edilen bu çalışma, birçok soruyu gündeme getiriyor. Taş Devri avcıları bu mamutları mı öldürdü? Parow-Souchon, "İnsanların mamut avladığını biliyoruz ancak bunu nasıl yaptıklarına dair hala çok az şey biliyoruz" dedi. Araştırma projesi tamamlandıktan sonra keşfedilen kemikler restorasyon için Viyana Doğa Tarihi Müzesi'ne gönderilecek.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading