Yandex Metrica

Tacikistan ile Kırgızistan arasında tansiyon düşüren hamle! Barış protokolü

Tacikistan ile Kırgızistan arasında tansiyon düşüren hamle! Barış protokolü

Kırgızistan ile Tacikistan bir süre önce patlak veren çatışmaların ardından iki ülke arasında "barış hedefiyle" protokolüne imza atıldı.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki gerilimi düşüren hamle geldi. Günlerdir süren çatışmaların ardından iki ülke arasında barışı hedefleyen protokol imzalandı. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev ile Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymumin Yatimov'un Tacikistan'da görüşme yaptığı bildirildi.

Dünyanın hızı yavaşladı günler uzamaya başladı! Bilim insanları felaket diyerek duyurdu! Çok daha kötü olacak Dünyanın hızı yavaşladı günler uzamaya başladı! Bilim insanları felaket diyerek... Haberi Görüntüle

PROTOKOL İMZALANDI

Görüşmede, 16 Eylül'de saat 16.00'da ilan edilen ateşkesin ardından askeri güçlerin geri çekilmesi ve durumun istikrara kavuşturulması için protokol imzalandığı belirtildi. Taşiyev'in görüşmede, çatışma sırasında Tacikistan tarafından alıkonulan 4 Kırgız askerin serbest bırakılmasını sağladığını ve askerlerle birlikte Kırgızistan'ın Batken bölgesine döndüğü ifade edildi.

İsrail kana doymuyor! Çocukları taşıyan BM aracına ateş açıldı İsrail kana doymuyor! Çocukları taşıyan BM aracına ateş açıldı Haberi Görüntüle

100'DEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kırgız-Tacik sınırı boyunca, 16 Eylül'de sabah saatlerinde iki ülkenin sınır birlikleri çatışmıştı. Çatışmada her iki tarafta da 100 civarında kişi yaşamını yitirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading