Yandex Metrica

"Suriye'de İslam'a karşı savaşmamıza yardım edin"

"Suriye'de İslam'a karşı savaşmamıza yardım edin"

Fransa’da SOSCO isimli aşırı sağcı grubun 'İslam’a karşı savaştığı için' Esed'e yardımda bulunduğu ve bölgeye gönüllü işkenceci gönderdiği ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 21:56

SOS Chrétiens d’Orient (Ortadoğu Hristiyanları için Alarm) isimli Fransız İslam karşıtı ve aşırı sağcı kuruluşun 'İslam karşıtlığı' ortak paydasından hareketle Suriye’de Beşar Esed rejimine destek sağladığı ortaya çıktı.

Kuruluşun lideri François-Xavier Gicquel’in Esed rejimi saflarında Hristiyan güçlerle birlikte savaşmak üzere Suriye’ye İslam karşıtı Fransız gönüllüler gönderdiği, bu gönüllülerin rejim güçleriyle birlikte Suriye halkına karşı çeşitli suçlara karıştığı belirtiliyor.

SOS Chrétiens d’Orient’in Esed rejimi saflarında savaşan Hristiyan milislere yardımlarda da bulunduğu, bu paraları da Fransa’da “Suriye’de İslam’a karşı savaşımıza yardım edin” sloganıyla topladığı öğrenildi.

2012’de kurulan SOS Chrétiens d’Orient’in 2014’ten beri Suriye’de faaliyet gösterdiği belirtiliyor.

SOSCO, kendisini yardım derneği olarak lanse eden ve bununla birlikte İslam karşıtı görüşlerini kamuoyuna açıklamaktan çekinmeyen bir kuruluş.

Faaliyetleri nedeniyle Fransa’da 18 aylık soruşturmadan geçen kurum Suriye’de herhangi bir insani yardımda bulunmadı; bunun yerine, muhaliflere ve ailelerine işkence için rejimle birlikte çalıştı. 
İşkenceci SOSCO, sosyal medya hesabında Suriye'de bulunan üyelerine ilişkin fotoğraf paylaşırken, Fransa'da soruşturma başlatılmasının ardından sözkonusu görüntüleri kaldırdı. Grup, soruşturmayla birlikte kendini sadece 'Hristiyanlara yardım eden gönüllüler' olarak lanse etmeye başladı. 

SOS Chrétiens d’Orient’in Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda kuruluşun yöneticilerinden Alexandre Goodarzy silahlı olarak Esed rejimi ordusundaki bir Hristiyanla beraber haç dövmelerini sergiliyor. Paylaşıma dair açıklamada Maharda’daki Hristiyanlar için savaştıkları ifade ediliyor.

İslami kuruluşları sırf fikirlerinden dolayı yargılamadan ani kararlarla kapatmakla eleştirilen Paris yönetiminin, soruşturmada ortaya çıkan delillere rağmen SOS Chrétiens d’Orient’i kapatmaması ve mensuplarına herhangi bir cezai işlemde bulunmaması tepki çekiyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading