Yandex Metrica

Suriye'de ABD üssü vuruldu: Ölü ve yaralılar var

Suriye'de ABD üssü vuruldu: Ölü ve yaralılar var

Pentagon, İran'a ait bir insansız hava aracının ABD'nin YPG/PKK'lı teröristlerle bir arada olduğu Haseke üssüne saldırı düzenlediğini bildirdi. Saldırıda 1 sözleşmeli personelin öldüğü, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandığı duyuruldu.

Dünya

23.01.2024, 22:20

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada Suriye'nin Haseke vilayetinde dün yerel saatle 13:30 civarında bir intihar İHA'sının ABD'nin YPG/PKK'lı teröristlerle bir arada olduğu ait bakım tesisini vurduğunu bildirildi.

Sonuçları ağır olur: Türkiye Bafel Talabani'ye yönelik baskıyı artırıyor: PKK ile iş birliğini kes Sonuçları ağır olur: Türkiye Bafel Talabani'ye yönelik baskıyı artırıyor: PKK... Haberi Görüntüle

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Pentagon'dan yapılan açıklamada ABD ile çalışan 1 sözleşmeli personelin öldüğü, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandığı belirtildi. Yaralı iki askerin tedavisinin sahada yapıldığı belirtilirken diğer üç askerin ve sözleşmeli personelin ise Irak'a götürüldüğü ifade edildi.

Son dakika... Beyaz Saray duyurdu! Soykırım ortakları Biden ve Netanyahu bir araya geldi Son dakika... Beyaz Saray duyurdu! Soykırım ortakları Biden ve Netanyahu... Haberi Görüntüle

SAVUNMA BAKANI İRAN'A İŞARET ETTİ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıyı İran'ın düzenlediğine işaret etti ve şu ifadeleri kullandı:

Başkan (Joe) Biden'ın talimatıyla, ABD Merkez Komutanlığı kuvvetlerine, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) ile ilişkili grupların kullandığı tesislere hava saldırıları yapılması yetkisi verdim. Bu saldırı, bugünkü saldırının yanı sıra, DMO ile ilişkili gruplar tarafından Suriye'deki Koalisyon kuvvetlerine yönelik son dönemde gerçekleştirilen bir dizi saldırıya yanıt olarak gerçekleştirildi.

ABD saldırısının Amerikan personelini korumak amacıyla yapıldığına işaret eden Austin, saldırının gerilimi tırmandırma riskini düşürmek için orantılı bir saldırı olduğunu kaydetti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading