Yandex Metrica

SURİYE HALKI 'YETER ARTIK' DİYOR

SURİYE HALKI 'YETER ARTIK' DİYOR

Diktatör Esed rejimi ve terör örgütü YPG/PKK karşısında sabrı taşan Suriye halkı tepkisini meydanlara taşıdı. Sivillerin protestolarına ateş açan terör örgütünün saldırılarında ölen ve yaralananlar var.

Dünya

30.03.2024, 22:35

Suriye'de diktatör rejimin yıllardır yol açtığı iç huzursuzluklar terör gruplarının taciz ve saldırılarının beraberinde Esed'in seçildiğini iddia ettiği sözde devlet başkanlığı seçimiyle birlikte daha da alevlenirken, halk tüm olup bitene genişleyen protesto gösterileriyle tepkisini gösteriyor.

İdlib’de kentin merkezinde toplanan halk, "tiyatro" olarak adlandırdıkları sözde seçimi protesto etti. Rejim güçleri ise protestolar karşısında yine güç kullanmayı tercih etti.

Esed rejimi baskılarının boyutunu artırarak, İdlib, Halep ve Hama illeri kırsalında yer alan ekili tarlaları "açlık bombası" olarak adlandırılan saldırı yöntemini kullanarak çiftçilerin mahsullerini ateşe verip, hasat etmelerine mani oluyor. Rejimin bunu yapmasındaki temel amaç bölgedeki sivillerin tek geçim kaynağına zarar vererek, onları açlığa mahkûm etmek.

SOKAĞA ÇIKMA DAYATMASI HALKI DURDURAMADI

Münbiç’te ise gündem sıcaklığını koruyor. Halk terör örgütü YPG/PKK’ya karşı mücadelesinde kararlı. Terör örgütünün sivilleri, çocukları zorla silah altına almasına karşı çıkan bölge halkının dün başlayan protestoları sokağa çıkma yasağına rağmen bugün de istikrarlı bir şekilde devam ediyor. 

SİVİLLERDEN 1 KİŞİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ YARALANDI

Münbiç'in doğusundaki Hüdhüd bölgesinde bir araya gelen siviller, terör örgütü YPG/PKK'ya rağmen seslerini merkezde duyurmak için harekete geçti fakat ilçe merkezi girişindeki Kaddaf kontrol noktasında teröristler tarafından durduruldular. Terör örgütü sivillerin geçişini engellemek için üzerlerine ateş açarken, ilk belirlemelere göre sivillerden 1 kişi ölürken, 6 kişi de yaralandı. 

Bu Münbiç halkının ilk protestosu değil. Halk daha evvel de gün içinde kepenk kapatmayı tercih ederek terör örgütüne tepki göstermişti.
2016 yılından beri YPG/PKK işgali altındaki Fırat Nehri’nin batı yakasında bulunan Münbiç’te halk, kız ve erkek çocuklarının zorla silah altına alınmasını istemiyor. Münbiç halkı terör örgütünün sivilleri de suçlarına ortak etmeye çalıştığının farkında. 

Suriye'deki Türkmenler, Beşşar Esed'in, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını hiçe sayıp göstermelik adaylarla düzenleyerek kazandığını ileri sürdüğü sözde devlet başkanlığı seçimini tanımıyor. 

Diğer taraftan, Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesinde de Münbiçlilere destek gösterisi düzenlendi. Kilis'in karşısında Suriye topraklarında yer alan Azez'in Siccu beldesinde toplanan yüzlerce kişi, terör örgütü YPG/PKK'yı protesto etmek amacıyla toplandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading