Yandex Metrica

Su kıtlığı korkunç boyutlara ulaştı! Dünyada 2 milyar insan, kanalizasyon suyu karışmış sulardan içmek zorunda!

Su kıtlığı korkunç boyutlara ulaştı! Dünyada 2 milyar insan, kanalizasyon suyu karışmış sulardan içmek zorunda!

Hayatın devamı için büyük önem taşıyan su ne yazık ki bilinçsiz tüketim neticesinde dünya genelinde her geçen gün azalıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyamızda insanların %40’tan fazlası su kıtlığından etkileniyor. Farklı ülkelerde yaşayan en az 2 milyar insan ise, içine kanalizasyon suyu karışmış içme suyu kullanmak zorunda.

Dünya

23.01.2024, 19:52

Dünyada su kıtlığının sebepleri neler? Su kıtlığı çeken hangi tehlikeleri beraberinde getiriyor? İşte cevaplar...

İçmek, temizlenmek, sulama yapmak ve enerji üretmek amacıyla kullanılan suyun varlığı hayati önem taşıyor. Ancak bilinçsizce kullanılan bu önemli nimet ne yazık ki azalma tehlikesi ile karşı karşıya. Hatta bazı ülkeler büyük ölçüde su sıkıntısı yaşıyor.

Dünyanın hızı yavaşladı günler uzamaya başladı! Bilim insanları felaket diyerek duyurdu! Çok daha kötü olacak Dünyanın hızı yavaşladı günler uzamaya başladı! Bilim insanları felaket diyerek... Haberi Görüntüle

700 MİLYON İNSAN SU KITLIĞI ÇEKİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya medyasının manşetlerini süsledi: NATO'da meydan okuyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya medyasının manşetlerini süsledi: NATO'da meydan okuyor! Haberi Görüntüle

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın 2020 yılı verilerine göre 43 farklı ülkede yaklaşık 700 milyon insan su kıtlığı çekiyor. Dışardan bakıldığında 4'te 3'ü su ile kaplı görünse de dünyada su kaynaklarının sadece yüzde 2 buçuğu tatlı su kaynaklarından oluşuyor. 

Yunanistan tatilinde ortadan kaybolmuştu! Minik bebeğin izine  33 yıl sonra rastlandı! Yunanistan tatilinde ortadan kaybolmuştu! Minik bebeğin izine 33 yıl sonra... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN KİRLİ SUYA TALİM EDİYOR

Dünya Doğal Kaynaklar Enstitüsü verilerine göre Katar, İsrail, Lübnan, İran, Ürdün, Libya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Eritre, Birleşik Arap Emirlikleri, San Marino, Bahreyn, Hindistan, Pakistan, Türkmenistan, Umman ve Botswana gibi ülkeler ciddi anlamda su sıkıntısı çekiyor. 16 ülkenin toplam nüfusunun 3 katı insanı barındıran Hindistan'da ise temiz su sıkıntısı korkunç boyutlarda.

Dünya Sağlık Örgütü ise, dünya genelinde 785 milyon insanın temel suya erişim hizmetlerinden yoksun olduğunu ortaya koyuyor. Bu insanların 144 milyonu içme suyunu hijyen açısından en düşük düzeydeki yer üstü sularından karşılıyor.

Trump, soykırımcı Neytanyahu ile bir araya geldi: '3. Dünya Savaşı çok yakın' Trump, soykırımcı Neytanyahu ile bir araya geldi: '3. Dünya Savaşı... Haberi Görüntüle

SALGIN HASTALIKLAR ARTIYOR

2 milyar insanın kanalizasyon suyu karışmış içme suyu kullanması ise, kolera, dizanteri, tifo ve çocuk felci riskini beraberinde getiriyor. İşin kötü tarafı az gelişmiş bazı ülkelerde sağlık tesislerinin yüzde 22'sinde su hizmeti yok. 

ABD'yi korku sardı! Çılgın projeye start verildi: Hedef 2035'e kadar 1000 savaş uçağı üretmek! ABD'yi korku sardı! Çılgın projeye start verildi: Hedef 2035'e kadar... Haberi Görüntüle

KURAKLIK, DOĞAL AFETLERİ GETİRİYOR

Her geçen gün artan nüfusuyla dünya eğer gereken adımlar atılmazsa 2030 yılına kadar çok büyük bir küresel su açığı ile karşılaşacak. Daha şimdiden sulak alanlardaki kayıp oranı, ormanlarınkinden üç kat daha fazla. 
Suyun tükenmesi doğal afetlere de zemin hazırlıyor. 1995-2015 döneminde yaşanan kuraklık, doğal afetlerin yüzde 5'ini oluşturdu. 1,1 milyar insan bu durumdan etkiledi ve 22 bin kişi hayatını kaybetti. 2017'de 135 ülke ve bölgede 18,8 milyon insan afetler nedeniyle yer değiştirmek zorunda kaldı.

Dünya şokta! Doğuma kadar hayatının en büyük hatasını yaptı! Bebeği 4 kol ve 4 bacakla dünyaya geldi! Dünya şokta! Doğuma kadar hayatının en büyük hatasını yaptı! Bebeği... Haberi Görüntüle

OKYANUS VE DENİZLER İYİ KORUNMALI

Hayatın kaynağı olan suyun tükenmemesi için bilinçli kullanım çok önemli evet ancak okyanus ve denizlerin de en iyi şekilde korunması gerekiyor. İklim değişikliği, petrol kirliliği ile aşırı avlanma gibi nedenler yüzünden okyanuslar, her geçen gün tükenişe sürükleniyor. Öyle ki okyanuslarda, sanayi devriminin başlangıcından bu yana, asitlenmede yüzde 26'lık bir artış kaydedildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading