Yandex Metrica

Stoltenberg'ten Türkiye mesajı: Savaş uçaklarına yatırım yapma çabaları önemli

Stoltenberg'ten Türkiye mesajı: Savaş uçaklarına yatırım yapma çabaları önemli

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ''Türk hükümetinin ve savunma sanayisinin savaş uçakları dahil yeni üst düzey gelişmiş kabiliyetlere yatırım yapma çabaları önemli. NATO müttefikleri aralarında savunma ticaretinde bir kısıtlamaya maruz kalmamalı. Birbirimiz için öleceğimize söz verdiğimiz bir ittifakın içindeyiz. AB üyesi olmayan müttefikleri de kapsayan bir transatlantik savunma sanayisi ekosistemine inanıyorum. Harcamaların yüzde 80'i üye olmayanlardan.'' açıklamasında bulundu.

Dünya

25.03.2024, 18:36

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye savunma sanayisinin savaş uçakları dahil yeni üst düzey gelişmiş kabiliyetlere yatırım yapma çabalarını değerlendirdi.

Stoltenberg, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

⁠Türk hükümetinin ve savunma sanayisinin savaş uçakları dahil yeni üst düzey gelişmiş kabiliyetlere yatırım yapma çabaları önemli.

NATO müttefikleri aralarında savunma ticaretinde bir kısıtlamaya maruz kalmamalı. Birbirimiz için öleceğimize söz verdiğimiz bir İttifak'ın içindeyiz.

AB üyesi olmayan müttefikleri de kapsayan bir transatlantik savunma sanayisi ekosistemine inanıyorum. Harcamaların yüzde 80'i üye olmayanlardan

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading