Yandex Metrica

Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç!

Barbar İsrail işgali altında Ramazan Bayramına giren Filistin'de binlerce müslüman sabah namazı için Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya akın etti. Soykırım ve kıtlığın gölgesinde buruk bayram sevinci yaşayan Refah'ta ise vatandaşlar bayram namazını Refah Camisi'nde kıldı.

Dünya

23.04.2024, 22:51

7 ekimden bu yana Filistin'de kesintisiz soykırım yapan katil İsrail, ölüm ablukası aldığı Gazze'de binlerce insanı ayrıca kıtlığa mahkum ediyor. Tüm bunlara rağmen onbinlerce Filistlinli Müslüman Mescid-i Aksa'ya akın etti. Gazze'de bayram kılınan namaz ile karşılandı.

Mavi Vatan Yunanistan'ın uykularını kaçırıyor: Türklere yanıt vermemiz gerek... Mavi Vatan Yunanistan'ın uykularını kaçırıyor: Türklere yanıt vermemiz gerek... Haberi Görüntüle

SOYKIRIM VE KITLIĞIN GÖLGESİNDE RAMAZAN BAYRAMI

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 6 aydır devam eden saldırıları ve beraberinde getirdiği acılara rağmen Deyrul Belah kentinde Filistinli kadınlar, çocuklara bayram sevincini yaşatmak için bu yıl da geleneksel bayram kurabiyelerini hazırladı.

Filistinli kadınların özverili çabalarıyla hazırladığı bayram kurabiyesi, Filistin'in tüm bölgelerinde bayram hazırlıklarının ayrılmaz bir parçası olarak biliniyor. Bu geleneksel tatlı, bayramlarda ve çeşitli törenlerde misafirlere sunulan ikramların başını çekiyor.

Gazze'deki ABD askerleri çatışmaya girecek mi? Yapılan çelişkili açıklamalar Temsilciler Meclisi'nde gerginliğe sebep oldu Gazze'deki ABD askerleri çatışmaya girecek mi? Yapılan çelişkili açıklamalar Temsilciler... Haberi Görüntüle

BAYRAM KURABİYELERİ HAZIRLANDI

Bu yıl Gazze'de İsrail saldırıları, beraberinde getirdiği ağır yaşam şartları ve imkansızlıklar nedeniyle bu gelenek birçok evde yaşatılamasa da bazı evlerden çocukları sevindirmek için bayram kurabiyelerinin kokusu yükselmeye devam etti.

209 gündür işgal altındalar: Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi 209 gündür işgal altındalar: Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya... Haberi Görüntüle

YARALARI BİR NEBZE HAFİFLETMEK İSTİYORLAR

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde bir evde toplanan Filistinli kadınlar, çocukların İsrail saldırıları nedeniyle yaşadığı travmanın etkisini Ramazan Bayramında bir nebze de olsa hafifletmek ve onlara bayram sevincini yaşatmak istiyor.

Aralarında kuzeyden gelen sığınmacıların da olduğu bir grup kadın, yaşanan tüm acılara rağmen ellerindeki kısıtlı imkanlarla bayram kurabiyeleri hazırladı.

İspanya'da karar günü! Sánchez istifa edecek mi? İspanya'da karar günü! Sánchez istifa edecek mi? Haberi Görüntüle

"AMACIMIZ ÇOCUKLARA BAYRAM SEVİNCİ YAŞATMAK"

Gazze Şeridi'nin kuzeyinden göç eden Ahlam Salih, bir grup Gazzeli kadınla beraber kurabiye yaparken AA muhabirine konuştu.

Bayram kurabiyesinin Gazzeliler için önemli bir gelenek olduğuna işaret eden Salih, "Hedefimiz, çocukların savaş sebebiyle yüzlerinde kaybettikleri o gülümsemeyi geri getirmek, onlara bayram sevincini yaşatmak." ifadesini kullandı.

Filistinli kadın şöyle devam etti:

"Geçmiş bayramlarda yaşadıkları sevinç ve coşkuyu yeniden yaşasınlar diye çocuklarımıza kurabiye yaparak bayram havası oluşturmaya çalışıyoruz. Tabi ki bu bayram geçmiş bayramlardan çok farklı ama çocukların yaşadığı travmaları hafifletmek ve gönüllerine bir nebze de olsa sevinç yerleştirmek çabası içerisindeyiz."

İsrail'den 'UCM' için küstah tehdit: 'Tutuklama kararı çıkarsa Filistin'i cezalandırırız' İsrail'den 'UCM' için küstah tehdit: 'Tutuklama kararı çıkarsa Filistin'i cezalandırırız' Haberi Görüntüle

"GAZZE'YE DÖNMEYİ HAYAL EDİYORUZ"

Bu bayramın çocuklar için acı dolu bir bayram olduğunu, geçmişte olduğu gibi bayramlık giysi alamadıklarını, evlerini süsleyemediklerini ve bayram sevincini yaşayamadıklarını ifade eden Salih, "Daha da acısı kimisi kardeşini, kimisi annesini, babasını kaybetti. Yetim öksüz kalanlar oldu. Kimisi yaralandı." diye konuştu.

Salih, geçmiş bayramlardaki o güzel günleri yeniden yaşamayı arzu ettiklerini belirterek, İsrail'in Gazze saldırılarının sona ermesini ve Gazze'nin kuzeyindeki evlerine yeniden dönmeyi umut ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti terör örgütü PKK'yı panikletti: Irak yönetimine çağrıda bulundular Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti terör örgütü PKK'yı panikletti: Irak yönetimine... Haberi Görüntüle

"SAVAŞ OLMASAYDI BAYRAMLIK ALIR, NEŞE İÇİNDE YAŞARDIK"

Öte yandan Ramazan Bayramında giyeceği kıyafetleri almak için annesi ile Refah Merkez Çarşısına gelen Filistinli minik Layan Mekkavi'nin sözleri yürekleri paramparça etti. Mekkavi, "Annemle birlikte bayram kıyafetleri almak için çarşıya geldim ama dükkanlarda satın alınabilecek herhangi bir ürün bulamadık." ifadelerini kullandı.

Refah'a göç edenlerden olan Mekkavi, "Her bayram kıyafet, ayakkabı, şeker ve süs eşyaları alırdık ama bu bayram hiçbir şey bulamadık." dedi.

Riman Ebu Şaban (9) da İsrail saldırılarının Gazze Şeridi halkını bayram sevincinden mahrum bıraktığını söyledi.

Ebu Şaban, normalde yılın bu döneminde kıyafet ve diğer ihtiyaçlarımızı alarak bayramı karşılamaya hazırlandıklarını aktardı.

Minnallah Şahin (11), "Eğer şu anda savaşta olmasaydık, bayramlık kıyafet ve ihtiyaçlarımızı satın alır, sevinç ve neşe içinde yaşardık." diye konuştu.

Şahin, dünyadaki diğer çocuklar gibi Filistinli çocukların da oyun oynayabilmesi ve eğlenebilmesi için ateşkes ilan edilmesini umduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading