Yandex Metrica

Soykırım ortağı ABD'nin kanlı Gazze planı ifşa oldu! Kongre bypass edilmiş

Soykırım ortağı ABD'nin kanlı Gazze planı ifşa oldu! Kongre bypass edilmiş

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ederken ABD'li gazete Washington Post'tan dikkat çeken bir haber geldi. Gazete, ABD'nin gizlice İsrail'e 100'den fazla silah sattığını yazdı. 

Dünya

21.03.2024, 08:31

7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan İsrail-Hamas savaşının başından bu yana ABD'nin koşulsuz desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti, hedef gözetmeksizin her yeri bombalarken 31 bine yakın masum Filistinliyi katletti.

5 aydan bu yana çocuk yaşlı demeden herkesi katleden ve yardım bekleyen masum insanları bombalayan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor ve dünya bunu seyrediyor.

Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya bir dizi sınırlamalar getirmeyi düşünen İsrail'e soykırım ortağı ikiyüzlü ABD'den yeni bir yardım yapıldığı ortaya çıktı.

Adının açıklanmaması şartıyla Washington Post'a konuşan ABD'li yetkili bomba bir iddia ortaya attı.

Simpsonlar'ın yeni kehaneti! ABD Başkanı Kamala Harris mi olacak? Simpsonlar'ın yeni kehaneti! ABD Başkanı Kamala Harris mi olacak? Haberi Görüntüle

100'DEN FAZLA SİLAHIN SATIŞINA ONAY

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkilinin anlattığına göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın ekibinden bazı yetkililer geçtiğimiz günlerde gizli bir brifingde Kongre'ye ABD'nin 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 100'den fazla silah satışını onayladığını ve teslim ettiğini söyledi.

F-16 üreticisi Lockheed Martin hedefini duyurdu: 300 adet daha F-16 blok 70 satabiliriz F-16 üreticisi Lockheed Martin hedefini duyurdu: 300 adet daha F-16... Haberi Görüntüle

HASSAS GÜDÜMLÜ MÜHİMMAT VE KÜÇÜK ÇAPLI BOMBALAR

Söz konusu habere göre, satışlar arasında binlerce hassas güdümlü mühimmat, küçük çaplı bomba ve diğer silahlar yer alıyor. Ayrıca her satışın maliyeti, dikkate alınması gereken minimum tutarın altına düştüğü için, öncelikle Kongre tarafından onaylanmalarına gerek kalmadı.

KKTC'de en zengin kaynağa ulaşıldı: İlk numuneler kamuoyuyla paylaşılacak KKTC'de en zengin kaynağa ulaşıldı: İlk numuneler kamuoyuyla paylaşılacak Haberi Görüntüle

KONGRE BYPASS EDİLDİ

Kısacası satış tutarlarının düşük olması nedeniyle Kongre onayı bypass edildi. Washington Post gazetesine konuşan eski Joe Biden yönetimi yetkilisi Jeremy Konyndyk, ''Bu satışlar olmadan İsrail, Gazze saldırılarını sürdüremeyecekti.'' itirafında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading