Yandex Metrica

Sitede Ara

Soykırım destekçisi Von der Leyen için yolun sonu: UCM'ye suç duyurusunda bulunuldu

Soykırım destekçisi Von der Leyen için yolun sonu: UCM'ye suç duyurusunda bulunuldu

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'in uyguladığı soykırıma verdiği destek için harekete geçildi. Cenevre Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (GIPRI), UCM'ye suç duyurusunda bulunarak  Von der Leyen'in İsrail'in işlediği savaş suçu ve insanlığa karşı suçlara verdeği destek sebebiyle yargılanmasını istedi. 

Dünya

27.05.2024, 09:09

İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği soykırımın en büyük destekçilerinden biri olan  Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen hakkkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) suç duyurusu yapıldı. 

Hamas'ın 7 Ekim'de Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail'e giderek Netanyahu ile bir araya gelen Von der Leyen, İsrail'e tam desteğini ve bağlılığını ilan etmişti. Cenevre Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (GIPRI), tarafından başlatılan girişimin başında bulunan Birleşmiş Milletler (BM) eski Bağımsız Uzmanı Alfred de Zayas'ın kişisel internet sitesinde yayınladığı basın bildirisinde, Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki suçlara iştirak ettiği gerekçesiyle AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen hakkında UCM'ye suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Fransa'da aşırı sağ birleşiyor: Macron 'topal ördek' mi olacak? Fransa'da aşırı sağ birleşiyor: Macron 'topal ördek' mi olacak? Haberi Görüntüle

VON DER LEYEN HAKKINDA SORUŞTURMA YAPILMASI İSTENDİ

BM eski Bağımsız Uzmanı Alfred de Zayas tarafından yayınlanan bildiride, UCM'den, Von der Leyen hakkında soruşturma yapılması istendiği vurgulandı. "Von der Leyen'in İsrail'e verdiği koşulsuz - askeri, ekonomik, diplomatik ve siyasi - desteğin, Gazze'de işlenen savaş suçlarına ve devam eden soykırıma olanak sağladığına inanmak için makul gerekçeler mevcuttur" ifadelerine yer verilen açıklamada, Komisyon Başkanı olarak AB'nin İsrail ordusuna sağladığı askeri desteğe erişmesinde "etkili" role sahip olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, Von der Leyen'in İsrail'e karşı ekonomik ve askeri yaptırımlarda bulunmadığı gibi, İsrail'e diplomatik destek verdiklerini içeren çok sayıda açıklamada bulunduğu bilgisine yer verildi.

Hamas'tan İsrail'e ateşkes şartı: 'Net bir tutum olmazsa anlaşma yapılmayacak' Hamas'tan İsrail'e ateşkes şartı: 'Net bir tutum olmazsa anlaşma yapılmayacak' Haberi Görüntüle

'VON DER LEYEN İSRAİL'İN SUÇLARINDAN HABERDARDI'

İsrail'in Orta Doğu'da varlığına ve güvenliğine tam bağlılığını ilan Von der Leyen'in, İsrail'in işlediği suçlara yardım ve yataklık etmek suretiyle iştirak ettiğine dair bilgi sahibi olduğu aktarılan açıklamada, "İsrail ordusu tarafından işlenen uluslararası insancıl hukuk ihlallerinin her gün geniş bir şekilde kamuoyuna duyurulması, Birleşmiş Milletler'in resmi rapor ve belgelerinin zenginliği ya da en azından Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak 2024 tarihli soykırıma ilişkin ihtiyati tedbir kararı göz önüne alındığında, Bayan Von der Leyen bu tür suçlardan haberdar olduğu gerçeğinden kaçamaz." ifadesi kullanıldı.

Uluslararası Adalet Divanı tarafından soykırımcı İsrail hakkında alınan ihtiyati kararlarına da vurgu yapıldı. Von der Leyen'in söz konusu suçların işlenmesini kolaylaştırmamak ve önlemek yükümlülüğü olduğu hatırlatılan açıklamada, "Avrupa Komisyonu Başkanı, ilgili suçların işlenmesini önlemek için harekete geçmemiştir. Dolayısıyla ihmal yoluyla suç ortağıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading