Yandex Metrica

Sosisli sandviç insan ömründen 36 dakika götürüyor

Sosisli sandviç insan ömründen 36 dakika götürüyor

Michigan Üniversitesi'nde 5 bin 853 gıda maddesinin insan ömrüne olan etkisiyle ilgili araştırma yayımlandı. Araştırmada sosisli sandviçin insan yaşamında 36 dakika eksilttiği ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 17:53

ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından yapılan ve Nature Food dergisinde yayımlanan çalışmada araştırmacılar, ülkede tüketilen yaklaşık 6 bin gıdayı inceledi. Bu yiyeceklerin insan sağlığı üzerindeki etkileri, kazanılan ya da kaybedilen sağlıklı yaşam dakikaları cinsinden ölçüldü.

Araştırmacılar, yiyeceklerin insan ömrü üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla 5 bin 853 yiyeceği değerlendirdi. Yapılan çalışmada gıdalar "besinsel risk faktörleri ve hastalık yükleri"ne göre ayırılıp, bunların yaşam üzerindeki etkileri değerlendirildi.

BİR SOSİSLİ SANDVİÇ ÖMRÜMÜZDEN 36 DAKİKA EKSİLTİYOR

Araştırmaya göre bir sosisli sandviç yemek, insanın hayatından 36 dakikayı götürebiliyor. Üniversitede çevre sağlığı bilimleri profesörü olan Olivier Jolliet, yiyeceklerin yararlı ve zararlı etkilerinin sağlık temelli değerlendirmesini yapmak istediklerine dikkat çekerek "Örneğin, bir gram işlenmiş et başına 0,45 dakika kaybedilir veya bir gram meyve başına 0,1 dakika kazanılır" şeklinde konuştu.

Sosisli sandviç üzerine yapılan araştırmayla ilgili konuşan Jolliet, dana sosis ile yapılmış sosisli sandviçte bulunan 61 gram işlenmiş etin 27 dakika yaşam kaybına neden olduğunu belirtirken, "Sodyum ve trans yağlar gibi bileşenleri de göz önüne aldığımızda toplamda 36 dakika kaybediliyor" dedi.

Baklagiller, kuruyemiş, deniz ürünleri, meyveler ve nişastalı olmayan sebzeler gibi ürünlerin sağlık üzerine olumlu etki yaptığının altı çizildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading