Yandex Metrica

Son minareyi de yıktı! Çin Müslüman ibadethanelerini pagoda yaptı

Son minareyi de yıktı! Çin Müslüman ibadethanelerini pagoda yaptı

Çin'de  Arap tarzı özellikleri koruyan son büyük cami kubbesini de yıkarak pagodaya çevirdi. Son kubbenin de yıkılmasıyla birlikte Çin hükümeti Müslüman ibadethanelerini dönüştürme kampanyası sona erdirdi. 

Dünya

27.05.2024, 17:18

Çin'in en büyük ve en görkemli camilerinden biri olan Büyük Şadiyan Ulu Camii'nin kubbesini de yıktı. Geçen yıla kadar 21 bin metrekarelik bu ibadethanede, yeşil kiremitli, hilalle süslenmiş kubbeli, iki yanında dört küçük kubbeli ve yüksek minareli büyük bir bina bulunuyordu. Çin hükümeti görkemli yapıyı pagoda kulelerine dönüştürüldü.

Kerkük'te yeni dönem! Dönüşümlü valilik modeli hayata geçiyor: 100 yıl sonra bir ilk Kerkük'te yeni dönem! Dönüşümlü valilik modeli hayata geçiyor: 100 yıl... Haberi Görüntüle

ÇİN SON MİNAREYİ DE YIKTI

Guardian'a göre, bir zamanlar caminin ön verandasını işaretleyen hilal ve yıldız çinilerinin yalnızca hafif bir izi görülebiliyor. Yunnan'ın Shadian'a 160 kilometreden daha yakın mesafedeki diğer önemli camisi Najiaying de yakın zamanda yapılan bir yenilemeyle İslami özelliklerinden arındırıldı.

2018'de Çin hükümeti, diğer şeylerin yanı sıra "yabancı mimari tarzlara" direnmek ve "Çin özellikleriyle dolu İslam mimarisini" teşvik etmek için beş yıllık bir plan yayınladı.

Sızan bir Çin hükümeti notu, yerel yetkililere "daha fazlasını yıkma ve daha azını inşa etme ilkesine bağlı kalma" talimatı verildiğini gösteriyor.

Hayvanseverler ayaklanacak! Rusya'dan dikkat çeken başıboş köpek kararı! Hayvanseverler ayaklanacak! Rusya'dan dikkat çeken başıboş köpek kararı! Haberi Görüntüle

ŞADİYAN ULU CAMİİ'NİN TARİHİ

Şadiyan Ulu Camii, Ming Hanedanlığı döneminde inşa edildi. Shadian Olayı olarak bilinen bir ayaklanmada yıkıldı.

Daha sonra hükümet kararıyla yeniden inşa edildi ve genişletildi. Tasarımı,  Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki Peygamber Mescidi'ne dayanıyordu. Üç mescit ve 10.000 ibadet kapasitesine sahiptir.

 

Habere Tepki Ver

0

3

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading