Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... Tünelin sonu Kassam'a çıktı: Hamas Gazze'deki tünellerde İsrail askerlerini öldürdüğünü ve esir aldığını açıkladı

Hamas'ın askeri kanadının sözcüsü Ebu Ubeyde, dün gece uzun bir sürededen sonra açıklamalarda bulundu. Ubeyde çok sayıda İsrail askerini esir aldıklarını belirtti ve konuyla ilgili "Mücahitlerimiz Cibaliye'de öğleden sonra bir grup İsrail askerini tünellere çekti ve esir aldı." dedi. Öte yandan tam teçhizatlı İsrail özel kuvvetleri askerlerini öldüren, teçhizatsız ve terlikle savaşan Hamas güçleri sosyal medyada gündem oldu.

Dünya

26.05.2024, 15:00

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde Pazar günü yaptığı açıklamada, savaşçıların Cumartesi günü Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye'de yaşanan çatışmalar sırasında İsrail askerlerini öldürdüğünü, yaraladığını ya da esir aldığını söyledi.

Ebu Ubeyde açıklamasında kaç askerin kaçırıldığını belirtmedi.

Açıklamadan kısa bir süre sonra Kassam Tugayları tarafından yayınlanan bir videoda İsrail askeri olduğu belirtilen ve yaralı görünen bir askerin Gazze'deki tünellerin birinin içerisinde sürüklenerek bir yere götürüldüğü görüldü. Ayrıca Tam teçhizatlı İsrail özel kuvvetleri askerlerini öldüren, teçhizatsız ve terlikle savaşan Hamas güçleri sosyal medyada gündem oldu.

Dünyanın en iyi 100 restoranı: İçlerinde bir Türk restoranı da var Dünyanın en iyi 100 restoranı: İçlerinde bir Türk restoranı da... Haberi Görüntüle

TÜNELİN İÇERİSİNDE PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜ

Ebu Ubeyde Pazar günü erken saatlerde Al Jazeera tarafından yayınlanan sesli mesajında "Savaşçılarımız bir Siyonist kuvveti bir tünelin içerisinde pusuya düşürdü... Savaşçılar kuvvetin tüm üyelerini ölü, yaralı ve esir olarak bıraktıktan sonra geri çekildiler" dedi.

İsrail ordusu Pazar günü bu iddiayı yalanlarken paylaşılan video ile ilgili herhangi bir yorum yapmadı.

Ebu Ubeyde'nin açıklamaları, ateşkes görüşmelerinin yeniden başlaması ihtimalinin artmasından saatler sonra geldi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir yetkili, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın başkanının CIA başkanı ve Katar başbakanı ile görüşmesinin ardından önümüzdeki hafta görüşmelere yeniden başlama kararı alındığını söyledi.

Netanyahu hakkındaki CIA raporunu CNN yayınladı! Çarpıcı gerçekler ortaya çıktı Netanyahu hakkındaki CIA raporunu CNN yayınladı! Çarpıcı gerçekler ortaya çıktı Haberi Görüntüle

ATEŞKES OLACAK MI?

İsminin ve uyruğunun açıklanmasını istemeyen kaynak, "önümüzdeki hafta arabulucular Mısır ve Katar'ın öncülüğünde ve ABD'nin aktif katılımıyla yeni öneriler temelinde müzakerelerin başlatılmasına" karar verildiğini söyledi.

Bir Hamas yetkilisi daha sonra Reuters'a verdiği demeçte İsrail medyasında çıkan, "görüşmelerin Salı günü Kahire'de yeniden başlayacağı" haberlerini yalanladı: "Herhangi bir tarih yok."

Gazze'de yedi ayı aşkın bir süredir devam eden savaşın ardından arabulucular bir ilerleme sağlamakta zorlanırken İsrail Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasını, Hamas ise savaşın sona erdirilmesini ve İsrail'deki Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını istiyor.

Avcı uçaklar bir nefes kadar yakın: Denizde, havada kısaca her yerde çarpışmaya hazır Avcı uçaklar bir nefes kadar yakın: Denizde, havada kısaca her... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 36 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 80 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

8

0

0

1

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading